Ποιος είναι ο πρώτος κομμουνιστής δήμαρχος στην Τουρκία;

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 1 Απριλίου 2014, 10:31
Ποιος είναι ο πρώτος κομμουνιστής δήμαρχος στην Τουρκία;
Τον πρώτο κομουνιστή δήμαρχο πρόκειται να αποκτήσει η Τουρκία, στην πόλη Όβατσικ της ανατολικής επαρχίας, Τουντσελί (Νταρσίμ).

Ο Φατίχ Μεχμέτ Ματσόγλου, μέλος του Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας (ΤΚΡ), που κατέβηκε στις εκλογές ως μέρος μίας συμμαχίας αριστερών δυνάμεων της περιοχής δείχνει να προηγείται του βασικού αντιπάλου του, Μουσταφά Σαριγκιούλ. υποψηφίου του κόμματος της Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP).

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα, ο Σαριγκιούλ είναι ο τρέχων δήμαρχος της περιφέρειας και τυχαίνει να έχει το ίδιο όνομα με τον πιο γνωστό υποψήφιο δήμαρχο της αντιπολίτευσης για την Κωνσταντινούπολη. Ο Σαριγκιούλ κέρδισε τις εκλογές το 2009 με το CHP πριν προσχωρήσει στο BDP τον περασμένο χρόνο.

Την ίδια στιγμή, η Φατμά Τορού, πρόκειται να γίνει η πρώτη δήμαρχος με μαντίλα της Τουρκίας στην επαρχία Μεράμ του Ικονίου. Η 42χρονη Τορού, που είναι παντρεμένη με δύο παιδιά, προέρχεται από τους κόλπους του κόμματός του (AKP).

Σύμφωνα με την Hurriyet, ο Μουσταφά Ουλβί Μπεζιρτζί, επικεφαλής του ΑΚΡ στη Μεράμ, ανακοίνωσε την νίκη της Τορού. Η Τορού, αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Σελτζούκ ως τοπογράφος μηχανικός το 1994.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 1 Απριλίου 2014, 10:50