Η στρατιωτική ηγεσία του Πακιστάν απέρριψε σήμερα, Παρασκευή, τα αποτελέσματα έρευνας των Η.Π.Α. και του ΝΑΤΟ για τις επιδρομές ελικοπτέρων της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας τον περασμένο Νοέμβριο που είχαν στοιχήσει τη ζωή 24 Πακιστανών στρατιωτών, μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

«Ο στρατός του Πακιστάν δεν αποδέχεται τα συμπεράσματα της έρευνας που διεξήγαγαν οι Η.Π.Α. και το ΝΑΤΟ, όπως αυτά δημοσιοποιήθηκαν από τα μέσα ενημέρωσης. Η έκθεση είναι άνευ ουσίας. Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξει λεπτομερής απάντηση όταν το Πακιστάν λάβει την επίσημη έκθεση», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έρευνα για τη συγκρότηση της έκθεσης πραγματοποιήθηκε χωρίς τη συμμετοχή των Αρχών του Πακιστάν, γεγονός που εξόργισε από την πρώτη στιγμή το Ισλαμαμπάντ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας των Η.Π.Α., το λανθασμένο χτύπημα των νατοϊκών δυνάμεων οφείλεται στη μη επαρκή ανταλλαγή πληροφοριών ανάμεσα στις δύο πλευρές γεγονός που δείχνει μια «γενική έλλειψη εμπιστοσύνης».

«Οι Πακιστανοί στρατιώτες δεν αποτέλεσαν σκόπιμα στόχο», προστίθεται στην έκθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι διπλωματικές σχέσεις ανάμεσα στο Ισλαμαμπάντ και την Ουάσινγκτον βρίσκονται στο χειρότερο επίπεδο μετά την αεροπορική αυτή επίθεση σε συνοριακό φυλάκιο που οδήγησε τις Αρχές του Πακιστάν να εμποδίσουν τον ανεφοδιασμό των αμερικανικών βάσεων στο Αφγανιστάν.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης