Την οργή του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν προκάλεσε η απόφαση του Καναδά να διακόψει τις διπλωματικές του σχέσεις με την Τεχεράνη.

«Η σημερινή κυβέρνηση του Καναδά είναι μια εξτρεμιστική κυβέρνηση υπό την επιρροή του σιωνιστικού καθεστώτος, η οποία λαμβάνει μέτρα για να ασκήσει πίεση στον ιρανικό λαό και για να προκαλέσει προβλήματα στους πολίτες της χώρας μας», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το Ιράν θα δώσει την κατάλληλη απάντηση», προστίθεται.

Νωρίτερα, την Παρασκευή, ο Καναδάς γνωστοποίησε ότι θα προχωρήσει στο κλείσιμο της πρεσβείας του στο Ιράν, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την αντίθεσή του στην αυξανόμενη στρατιωτική βοήθεια που προσφέρει η Τεχεράνη στη Συρία, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη εξέγερση για την απομάκρυνση του προέδρου, Bashar al-Assad.

«Το ιρανικό καθεστώς παρέχει μια συνεχώς αυξανόμενη στρατιωτική βοήθεια στο καθεστώς της Δαμασκού, ενώ αρνείται να συμμορφωθεί προς τις αποφάσεις του Ο.Η.Ε. που αφορούν στο πυρηνικό του πρόγραμμα. Απειλεί τακτικά την ύπαρξη του Ισραήλ και προβαίνει σε αντισημιτικές δηλώσεις. Το Ιράν είναι από τις χώρες με τις περισσότερες παραβιάσεις των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στον κόσμο. Δίνει καταφύγιο σε τρομοκρατικές οργανώσεις παρέχοντάς τους υλική βοήθεια, γεγονός που υποχρεώνει τον Καναδά να συμπεριλάβει επισήμως το Ιράν στον κατάλογο των χωρών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών του Καναδά, John Berd.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Αναστέλλει τις διπλωματικές σχέσεις με το Ιράν ο Καναδάς, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2012, 17:27

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης