Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Ιταλία αναφέρθηκε μέσω ανακοίνωσης στην ανάγκη αμοιβαίου σεβασμού σε πολιτική και δικαιοσύνη, μετά από συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου της χώρας εν μέσω ενός τεταμένου πολιτικού κλίματος λόγω των διώξεων που ασκήθηκαν σε βάρος του «Καβαλιέρε» για υποθέσεις διαφθοράς.

«Πρέπει να αποφευχθούν αποσταθεροποιητικές εντάσεις. Είναι κατανοητές οι ανησυχίες της παράταξης που ήλθε δεύτερη στις εκλογές -σε μικρή απόσταση από την πρώτη- και η οποία θέλει να πετύχει ο ηγέτης της να πάρει μέρος στην πολυσύνθετη πολιτική και θεσμική φάση που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη», τόνισε ο Giorgio Napolitano φωτογραφίζοντας ουσιαστικά τον Silvio Berlusconi και τις δικαστικές του περιπέτειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη η παράλογη πιθανότητα να βρίσκονται σε εξέλιξη κινήσεις που στοχεύουν στο να θέσουν εκτός παιχνιδιού (όπως κάποιοι τείνουν να δηλώνουν, με απαράδεκτες υποψίες) έναν από τους πρωταγωνιστές της δημοκρατικής και κοινοβουλευτικής αντιπαράθεσης», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε συνάντηση το μεσημέρι της Τρίτης με αντιπροσωπεία του Κεντροδεξιού κόμματος «Λαός της Ελευθερίας», στο οποίο επικεφαλής είναι ο «Καβαλιέρε». Μετά την ολοκλήρωση των επαφών του με στελέχη της συγκεκριμένης πολιτικής παράταξης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε πως «η αυτονομία της δικαιοσύνης δεν μπορεί να τεθεί υπό αμφισβήτηση», ασκώντας με αυτό τον τρόπο έμμεση κριτική σε υποστηρικτές του συγκεκριμένου κόμματος που διαδήλωσαν πρόσφατα έξω από δικαστήριο στο Μιλάνο, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη ακροαματικές διαδικασίες κατά του Sivlio Berlusconi.

Στις 19 Μαρτίου, σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής, ο Giorgio Napolitano πρόκειται να ξεκινήσει τις επίσημες διαβουλεύσεις για να εξακριβωθεί αν υπάρχει ουσιαστική δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης στην ευρωπαϊκή χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης