Η υποψήφια του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν επιτέθηκε στις τράπεζες, στο «σύστημα», στους μετανάστες και στους «ηλίθιους» τεχνοκράτες της ΕΕ στην χθεσινή προεκλογική της ομιλία, σε μία προσπάθεια να συνεγείρει τα εθνικιστικά αντανακλαστικά του εκλογικού σώματος, καθώς σύμφωνα με μία δημοσκόπηση παραμένει στην τρίτη θέση στις προθέσεις ψήφου εν όψει του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών αυτή την Κυριακή.

Στην μεγαλύτερη προεκλογική της συγκέντρωση ως σήμερα, η Λεπέν κάλεσε τους οπαδούς της να εκφράσουν ηχηρά την οργή τους έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να ανακτήσουν την εθνική κυριαρχία της Γαλλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομιλία της Λεπέν στο Παρίσι εντάσσεται στην προσπάθειά της να διατηρήσει την τρίτη θέση, ξεπερνώντας τον αριστερό Ζαν Λικ Μελενσόν, ή ακόμη και να περάσει στον δεύτερο γύρο, μιμούμενη τον πατέρα της, κάτι πάντως που δεν μοιάζει πιθανό.

Όλες οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν ότι ο Ολάντ θα κερδίσει στον δεύτερο γύρο των εκλογών την 6η Μαΐου τον Σαρκοζί με μεγάλη διαφορά.

Στην ομιλία της, η ακροδεξιά πολιτικός υποστήριξε ότι οι δημοσκοπήσεις θα αποδειχθούν εσφαλμένες, και αναφερόμενη στους γνωρίζοντες, στους δημοσιογράφους, στους δημοσκόπους και άλλα μέλη της παγκοσμιοποιημένης ελίτ είπε ότι «θα τους βάλουμε στην θέση τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: Επίθεση Μαρίν Λεπέν κατά Goldman Sachs
Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 9 Απριλίου 2012, 07:40

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης