Την πρόθεση της να δρομολογήσει εκ νέου τις μακροχρόνιες προσπάθειες της ώστε να καταστεί η θρησκευτική προσβολή διεθνές ποινικό αδίκημα εξέφρασε εκ νέου μια από τις κορυφαίες ισλαμικές οργανώσεις.

Αφορμή γι αυτή την τοποθέτηση του Οργανισμού της Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) αποτέλεσε η προσβλητική ταινία για τον Μωάμεθ, η οποία προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στον μουσουλμανικό κόσμο, καθώς και η δημοσίευση σατιρικών σχεδίων του Προφήτη σε γαλλικό περιοδικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να βγει από την κρυψώνα της δικαιολογίας περί ελευθερίας της έκφρασης. Η αυξανόμενη μισαλλοδοξία εναντίον των Μουσουλμάνων πρέπει να ελεγχθεί. Είναι επιτακτική η θέσπιση ενός διεθνούς κώδικα δεοντολογίας για τα Μ.Μ.Ε. και τα κοινωνικά δίκτυα ώστε να απαγορευθεί η διάδοση του υλικού υποκίνησης της μισαλλοδοξίας», τόνισε ο γενικός γραμματέας του OIC, Εκμελεντίν Ιχσάνογλου.

Από την πλευρά της η Δύση υποστηρίζει ότι τα μέτρα αυτά έρχονται σε αντίθεση με τη Χάρτα του Ο.Η.Ε. για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, την ελευθερία της Έκφρασης καθώς και τις εν δυνάμει δυνατότητες και προοπτικές της ακαδημαϊκής έρευνας.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης