Πυρά OIC κατά Δύσης

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012, 01:48
Πυρά OIC κατά Δύσης
Την πρόθεση της να δρομολογήσει εκ νέου τις μακροχρόνιες προσπάθειες της ώστε να καταστεί η θρησκευτική προσβολή διεθνές ποινικό αδίκημα εξέφρασε εκ νέου μια από τις κορυφαίες ισλαμικές οργανώσεις.

Αφορμή γι αυτή την τοποθέτηση του Οργανισμού της Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) αποτέλεσε η προσβλητική ταινία για τον Μωάμεθ, η οποία προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στον μουσουλμανικό κόσμο, καθώς και η δημοσίευση σατιρικών σχεδίων του Προφήτη σε γαλλικό περιοδικό.

«Η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να βγει από την κρυψώνα της δικαιολογίας περί ελευθερίας της έκφρασης. Η αυξανόμενη μισαλλοδοξία εναντίον των Μουσουλμάνων πρέπει να ελεγχθεί. Είναι επιτακτική η θέσπιση ενός διεθνούς κώδικα δεοντολογίας για τα Μ.Μ.Ε. και τα κοινωνικά δίκτυα ώστε να απαγορευθεί η διάδοση του υλικού υποκίνησης της μισαλλοδοξίας», τόνισε ο γενικός γραμματέας του OIC, Εκμελεντίν Ιχσάνογλου.

Από την πλευρά της η Δύση υποστηρίζει ότι τα μέτρα αυτά έρχονται σε αντίθεση με τη Χάρτα του Ο.Η.Ε. για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, την ελευθερία της Έκφρασης καθώς και τις εν δυνάμει δυνατότητες και προοπτικές της ακαδημαϊκής έρευνας.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012, 01:56