Την αποστροφή του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου – η οποία καταγράφηκε εν αγνοία του – πως οι ψηφοφόροι του Μπαράκ Ομπάμα είναι «εξαρτημένοι από επιδόματα» και άρα δεν υπολογίζει στην ψήφο τους έσπευσε να αξιοποιήσει ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ, κατηγορώντας τον Ρόμνεϊ πως ξέγραψε τη μισή χώρα. «Όποιος θέλει να γίνει πρόεδρος, πρέπει να δουλεύει για όλους» είπε ο Μπαράκ Ομπάμα τα ξημερώματα στη δημοφιλή εκπομπή του Ντέιβιντ Λέτερμαν.

Ο Ρόμνεϊ είχε «πιαστεί» στην παγίδα της κρυφής κάμερας να λέει ουσιαστικά πως δεν υπολογίζει στο 47% όσων είχαν ψηφίσει τον Ομπάμα, επειδή βλέπουν τον εαυτό τους ως θύματα που δικαιούνται μόνο βοήθεια από τα κρατικά ταμεία και δεν πληρώνουν φόρους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εκστρατεία του Μπαράκ Ομπάμα έχει «χτιστεί» εν μέρει και στην παρουσίαση του Ρόμνεϊ ως πολυεκατομμυριούχου που έχει επενδύσει εκτός ΗΠΑ και δεν έχει επαφή με τον μέσο Αμερικανό – εικόνα την οποία οι δηλώσεις του Ρεπουμπλικανού κάθε άλλο παρά αντικρούουν. «Η νοοτροπία μου είναι ότι, εάν θέλει κανείς να γίνει πρόεδρος, πρέπει να δουλεύει για όλους και όχι για μερικούς» δήλωσε ο Ομπάμα στην εκπομπή, καταχειροκροτούμενος φυσικά από το κοινό στο στούντιο. «Ένα πράγμα που έμαθα ως πρόεδρος είναι πως εκπροσωπείς ολόκληρη τη χώρα» συνέχισε ο Μπαράκ Ομπάμα. «Υπάρχει πολύς κόσμος που δεν πιστεύει ότι είναι θύμα» συμπλήρωσε κλείνοντας.

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης