Πυρά του Mr. Alibaba προς τις ΗΠΑ: Εσείς φταίτε για την ανεργία και την οικονομική στασιμότητα

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017, 09:56
Πυρά του Mr. Alibaba προς τις ΗΠΑ: Εσείς φταίτε για την ανεργία και την οικονομική στασιμότητα
Ο Κινέζος δισεκατομμυριούχος και ιδρυτής της Alibaba Jack Ma εκτίμησε ότι η ακατάλληλη διαχείριση πόρων στις ΗΠΑ έχει προκαλέσει την αύξηση της ανεργίας.

Κατά την άποψή του, οι ΗΠΑ διοχετεύουν μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού σε στρατιωτικούς εξοπλισμούς και ως εκ τούτου «δεν φταίει η παγκοσμιοποίηση ή το ''κλέψιμο'' θέσεων εργασίας από πολίτες άλλων χωρών» για την ανεργία και την καθοδική πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Σε παρέμβασή του στο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, ο Ma ανέφερε πως «τα περασμένα 30 έτη οι Αμερικανοί σπατάλησαν 40,3 τρισεκατομμύρια δολάρια για στρατιωτικούς σκοπούς». «Τι θα γινόταν, εάν μέρος των κονδυλίων αυτών διοχετευόταν για τη δημιουργία υποδομών, τη βοήθεια δημόσιων και ιδιωτικών υπαλλήλων;» διερωτήθη.

«Ανεξάρτητα από το πόσο καλή στρατηγική ακούγεται, πρέπει να δώσετε χρήματα για τους δικούς σας πολίτες» είπε μεταξύ άλλων ο Ma.

«Όταν ήμουν μικρός, άκουγα ΗΠΑ και η χώρα αυτή συνδυαζόταν με επενδύσεις της Ford και της Boeing και άλλες τέτοιου είδους μεγάλες βιομηχανίες. Τα τελευταία 10-20 χρόνια το μόνο που ακούω είναι ό,τι έχει να κάνει με τη Silicon Valley και τη Wall Street» πρόσθεσε.

«Έτσι δεν φταίνε οι άλλες χώρες που χάνονται δουλειές στις ΗΠΑ αλλά η ίδια η στρατηγική σας» κατέληξε.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017, 10:02