Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ επέκρινε την εταιρεία αθλητικών ειδών Nike, η οποία επέλεξε τον πρώην παίκτη του NFL Κόλιν Κάπερνικ ως ένα από τα πρόσωπά της για την 30ή επέτειό της και με κεντρικό σύνθημα το περίφημο πλέον «Just Do It».
Ο Κάπερνικ ήταν ο εμπνευστής κύματος διαμαρτυριών των αθλητών του NFL. Με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών κατά της αστυνομικής βίας εναντίον των Αφροαμερικανών, γονάτισε κατά τη διάρκεια της ανάκρουσης του αμερικανικού ύμνου σε αγώνα του αμερικανικού φούτμπολ. Η κίνησή του βρήκε πολλούς συμπαραστάτες μεταξύ μεγάλων ονομάτων του αμερικανικού επαγγελματικού αθλητισμού.
Αυτό στέλνει ένα «τρομερό μήνυμα», δήλωσε ο Τραμπ στη συντηρητική ιστοσελίδα The Daily Caller .«Είναι θέμα της ελευθερίας σε αυτήν τη χώρα να κάνει πράγματα που άλλοι πιστεύουν ότι δεν πρέπει να κάνει» τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος για τη Nike, προσθέτοντας ωστόσο ότι «προσωπικά, είμαι σε διαφορετική πλευρά».

Ο Κάπερνικ, πρώην παίκτης των 49ers του Σαν Φρανσίσκο, έγραψε στο Twitter για τη νέα εκστρατεία της Nike: «Πιστέψτε σε κάτι, ακόμα κι αν σημαίνει ότι θυσιάζετε τα πάντα», δημοσιεύοντας μια ασπρόμαυρη εικόνα, που δείχνει μέρος του προσώπου του. Η Nike μοιράστηκε την εικόνα στο δικό της Twitter.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης