Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, χωρίς να παρουσιάσει συγκεκριμένα στοιχεία, ανέφερε την Τετάρτη ότι θεωρεί πως η Σούζαν Ράις (η πρώην σύμβουλος του προκατόχου του, Μπαράκ Ομπάμα) διέπραξε έγκλημα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα «New York Times», ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι η Ράις αναζήτησε τις ταυτότητες συνεργατών του που αναφέρονταν στις επικοινωνίες οι οποίες υπεκλάπησαν από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε από το Οβάλ Γραφείο στον Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός πρόεδρος απέφυγε να απαντήσει στους «New York Times» εάν ο ίδιος ήλεγξε τα στοιχεία των υπηρεσιών πληροφοριών προκειμένου να στηρίξει τους ισχυρισμούς του σε βάρος της Ράις, ενώ τόνισε ότι θα δώσει εξηγήσεις «τη σωστή στιγμή».

«Είναι μια τόσο σημαντική υπόθεση για τη χώρα μας και τον κόσμο. Είναι μία από τις μεγαλύτερες ιστορίες της εποχής μας» επεσήμανε.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει επικεντρώσει το ενδιαφέρον του στις ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι η Ράις, η οποία διετέλεσε σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Μπαράκ Ομπάμα, διέρρευσε τα ονόματα των συνεργατών του Τραμπ που αποκαλύφθηκαν κατά την παρακολούθηση από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες ξένων στόχων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τη μεριά της, η Σούζαν Ράις απέρριψε τις πληροφορίες ως «απόλυτα ψευδείς» σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης