«Είμαστε έντονα ενοχλημένοι από τη νέα έκνομη ενέργεια της Τουρκίας που αφορά την επέμβασή της στο τεμάχιο 8 της κυπριακής ΑΟΖ», δήλωσε σήμερα, Δευτέρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, ύστερα από συνάντησή του με τον πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργο Λιλλήκα.

Ο κ. Κούσιος ανέφερε πως δυστυχώς η Τουρκία έχει γίνει ο πειρατής της Μεσογείου και της Ανατολικής Μεσογείου, και δεν σέβεται ούτε το Διεθνές Δίκαιο, ούτε τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών αλλά και δεν λαμβάνει υπόψη ούτε την ΕΕ ούτε χώρες οι οποίες έχουν επανειλημμένα καταδικάσει τις έκνομες της προσπάθειες, περιλαμβανομένων της Ρωσίας, των ΗΠΑ και της Βρετανίας. Υπενθύμισε εξάλλου τα σχετικά συμπεράσματα του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στη σημερινή συμμετοχή του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Χριστοδουλίδη, στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ όπου, όπως είπε, θα θέσει πολύ έντονα το θέμα της νέας παραβίασης από την Τουρκία και θα ζητήσει την πιο ενεργό ανάμειξη της ΕΕ όχι μόνο για το θέμα της νέας απαράδεκτης και παράνομης ενέργειας της Τουρκίας αλλά και την πιο έντονη δραστηριοποίηση της ΕΕ σε όλα τα θέματα που απασχολούν την Ανατολική Μεσόγειο.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης