Δεν το χωρά ο νους του ανθρώπου: Ένας 35χρονος πήρε να κάνει βόλτα, το σκυλί μιας φίλης του που είχε χτυπήσει για να τη βοηθήσει. Στην πορεία…αποφάσισε να το σκοτώσει με τσεκούρι επειδή – όπως ισχυρίστηκε – φοβήθηκε ότι θα μπορούσε να δαγκώσει παιδιά.

Ο Κέβιν Ντίξον, από το Δυτικό Γιόρκσάιρ της Βρετανίας έβγαλε ένα τσεκούρι και χτύπησε το άτυχο σκυλί ράτσας Ακίτα, επτά φορές, σκοτώνοντάς το, σύμφωνα με την Dailymail.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο άτυχος σκύλος είχε ιστορικό επίθεσης σε ανθρώπους και ο Ντίξον αποφάσισε να τον σκοτώσει, αφού δάγκωσε μια γυναίκα μετά από πάρτι στο σπίτι της ιδιοκτήτριάς του, Αμάντα Χάμερ.

Ετσι, συμφώνησε να πάρει το σκύλο για βόλτα, προκειμένου να βοηθήσει την Χάμερ η οποία είχε ένα ατύχημα. Το βράδυ της 16ης Μαΐου, υλοποίησε την αποτρόπαιη πράξη του.Στο δικαστήριο, ο Ντίξον ισχυρίστηκε ότι φοβήθηκε πως το σκυλί μπορεί να δαγκώσει ένα από τα παιδιά που κοιμούνται στο σπίτι όλη τη νύχτα.

Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με διετή αναστολή και αποκλεισμό από την κατοχή/φύλαξη ζώων για μια δεκαετία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ιδιοκτήτρια του σκύλου, Α. Χάμερ σχολίασε την ποινή: «Είναι πολύ ελαφριά για κάποιον που αφαίρεσε τη ζωή από ένα μέλος της οικογένειάς μου. Η Τέμπα (σ.σ. το σκυλί) ήταν μέρος της οικογένειάς μας. Ηταν η καλύτερη φίλη της κόρης μου, η οποία έχει συγκλονιστεί μετά από αυτό το γεγονός».

Επιμέλεια: Κατερίνα Νινιού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης