Πύρινη κόλαση στο Sand Canyon - Ένας νεκρός

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2016, 12:10
Πύρινη κόλαση στο Sand Canyon - Ένας νεκρός

Μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται βορειοδυτικά του Λος Άντζελες. Οι φλόγες γλείφουν τον Εθνικό Δρυμό της πολιτείας, ενώ ήδη έχουν γίνει στάχτη 22000 στρέμματα δασικής έκτασης.

Μάχη με τις φλόγες και τους πολύ ισχυρούς ανέμους «fanned» που πνέουν στην περιοχή, δίνουν 400 πυροσβέστες ενώ περισσότερα από 1500 σπίτια έχουν εκκενωθεί.

Η πυρκαγιά που συνεχίζει το καταστρεπτικό της έργο, απειλεί εκατοντάδες ακόμη κατοικίες στην περιοχή «Sand Canyon» κοντά στην Santa Clarita.

Η αποκαλούμενη φωτιά της άμμου που ξέσπασε την Παρασκευή το απόγευμα έχει δημιουργήσει ένα πυκνό στρώμα ομίχλης, πάνω από την «πόλη των Αγγέλων».

Ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Τζον Τριπ ανέφερε πως η κατάσταση είναι δύσκολη διότι οι φλόγες έχουν δημιουργήσει πλέον «ένα πράγμα σαν εμπορική αμαξοστοιχία» και γι’ αυτό θέλει πολύ μεγάλη προσοχή και για εμάς τους ίδιους που επιχειρούμε στα σημεία, διότι σε τέτοιες περιπτώσεις «σε δευτερόλεπτα μπορούν να χαθούν τα πάντα».

Στην άκρη του Εθνικού Δρυμού του Λος Άντζελες βρέθηκε πτώμα ενός άντρα σε αυτοκίνητο που είχε τυλιχθεί στις φλόγες, όμως οι αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει εάν ο θάνατός του σχετίζεται με την πυρκαγιά.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2016, 12:16