Πυρηνικές δηλώσεις του Ιρανού προέδρου

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2009, 22:43
Πυρηνικές δηλώσεις του Ιρανού προέδρου
Ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ δήλωσε σήμερα ότι η ανακοίνωση πως η Τεχεράνη θα προχωρήσει στην κατασκευή ενός νέου εργοστασίου εμπλουτισμού του ουρανίου θα αποτελέσει "'ενα σκληρό κτύπημα" για τις δυτικές δυνάμεις, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Irna.

"Η υπόθεση αυτή πήρε μια τέτοια τροπή που τώρα πιαστεύουμε ότι οι Δυτικοί θα λυπούνται γιατί έχουν κάνει τέτοιες δηλώσεις" δήλωσε ο κ. Αχμαντινετζάντ μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του από τη Νέα Υόρκη όπου μετείχε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

"Μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν αυτή την υπόθεση κατά του Ιράν μέσω των ΜΜΕ αλλά αυτό -η κατασκευή του νέου σταθμού- αποτελεί ένα ισχυρό κτύπημα κατά της αλαζονίας", πρόσθεσε ο υπερσυντηρητικός ιρανός πρόεδρος αναφερόμενος στις ΗΠΑ και σε άλλες δυτικές δυνάμεις.

Παράλληλα ο κ Αζχμαντινετζάντ ανέφερε ότι ο πρόεδρος Ομπάμα "παραδέχτηκε τα λάθη που διέπραξαν οι προηγούμενες αμερικανικές κυβερνήσεις" κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Το Ιράν ανακοίνωσε ότι ο δεύτερος σταθμός εμπλουτισμού του ουρανίου θα τεθεί υπό την εποπτία της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) με την οποία και θα καθοριστεί μια συγκεκριμένη ημερομηνία ελέγχου.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2009, 22:43