Στους 41 ανέρχονται οι νεκροί από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο αεροσκάφος της εταιρείας Aeroflot το οποίο έκανε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας, ανακοίνωσε η Επιτροπή Ερευνών. Δύο παιδιά είναι μεταξύ των νεκρών.

Οι 37 από τους 78 επιβάτες και μέλη του πληρώματος που επέβαιναν στο Sukhoi Superjet 100 διασώθηκαν, οπως είπε η εκπρόσωπος της Επιτροπής, Σβετλάνα Πετρένκο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αεροπορική εταιρεία σε ανακοίνωσή της διευκρίνισε ότι το αεροπλάνο «επέστρεψε στο αεροδρόμιο για τεχνικούς λόγους» και ότι οι μηχανές του τυλίχθηκαν στις φλόγες μετά την προσγείωση.

Σοκάρει video, που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, στο οποίο φαίνεται καθαρά το εσωτερικό του αεροσκάφους και η πυρκαγιά που ξέσπασε κατά τη διάρκεια της αναγκαστικής προσγείωσής του:

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Το Sukhoi Superjet 100 προσγειώθηκε εκτάκτως στο αεροδρόμιο απ’ όπου είχε απογειωθεί νωρίτερα, λόγω της φωτιάς που εκδηλώθηκε σε έναν από τους κινητήρες του. Η πυρκαγιά κατασβέστηκε, αφού όμως κατέκαψε το αεροσκάφος.

Η κατασκευάστρια εταιρεία διαβεβαίωσε ότι το αεροπλάνο είχε περάσει από τον προγραμματισμένο έλεγχο συντήρησης τον Απρίλιο. Το SS100 ήταν καινούριο αεροσκάφος, αφού κατασκευάστηκε τον Αύγουστο του 2017.

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ έδωσε εντολή στον υπουργό Μεταφορών Εβγκένι Ντίτριτς να συγκροτήσει μια επιτροπή για να ερευνήσει τις συνθήκες του δυστυχήματος. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε επίσης να γίνει έρευνα εις βάθος, ενώ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

Δείτε τη στιγμή που το αεροσκάφος φλέγεται την ώρα της προσγείωσης:

 

Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από ρωσικά τηλεοπτικά κανάλια διακρίνεται μια κολόνα καπνού να υψώνεται από το αεροπλάνο. Άλλες εικόνες το δείχνουν να φλέγεται ενώ προσπαθεί να προσγειωθεί και στη συνέχεια οι επιβάτες το εγκαταλείπουν από την πίσω έξοδο.

 

Το αεροδρόμο είχε κλείσει προσωρινά μετά το δυστύχημα, όμως ένας από τους διαδρόμους προσγείωσης/απογείωσης άνοιξε και λειτουργεί πλέον κανονικα.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης