Εκτός ελέγχου οι δασικές πυρκαγιές στη Γαλλία

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017, 11:47
Εκτός ελέγχου οι δασικές πυρκαγιές στη Γαλλία
Οι Γάλλοι πυροσβέστες εξακολουθούν να βρίσκονται αντιμέτωποι με τις δασικές πυρκαγιές που, ενισχυμένες από τους ανέμους, συνεχίζουν να κατακαίουν εδώ και δύο ημέρες περιοχές της νοτιο-ανατολικής Γαλλίας, με αποτέλεσμα 10.000 άνθρωποι να απομακρυνθούν από την τουριστική περιφέρεια της Βαρ, αλλά και περιοχές της Κορσικής.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας μία νέα φωτιά εκδηλώθηκε στη ζώνη των μεσογειακών παραλίων, κοντά στην κωμόπολη Μπορμ-λε-Μιμοζά, όπου χιλιάδες στρέμματα έγιναν στάχτη.


Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τουλάχιστον 4.000 στρέμματα κάηκαν, ενώ οι Αρχές της περιφέρειας κάνουν λόγο για 8.000 στρέμματα καμένα εξαιτίας της εξάπλωσης της φωτιάς με τη βοήθεια των ανέμων.

Η Πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι οι περιοχές εκκενώθηκαν σταδιακά. «Είναι μία κατοικημένη περιοχή που διπλασιάζει ή και τριπλασιάζει τον πληθυσμό της το καλοκαίρι» λόγω της παρουσίας τουριστών και παραθεριστών.

Η περιφέρεια της Βαρ είναι αυτή που έχει πληγεί περισσότερο από την πύρινη λαίλαπα. Όμως, ακόμη δύο μεγάλες πυρκαγιές έχουν εκδηλωθεί στη νοτιοανατολική Γαλλία, στο Λα Κρουά-Βαλμέρ, κοντά στο Σεν Τροπέ και ανατολικότερα στην περιοχή της Αρτίγκ.Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών, 19 πυροσβεστικά αεροσκάφη συμμετέχουν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης υποστηρίζοντας 4.000 πυροσβέστες και μέλη της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας.

Η Γαλλία ζήτησε χθες δύο αεροσκάφη τύπου Canadair στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής βοήθειας και το βράδυ ένα πρώτο αεροσκάφος που διέθεσε η Ιταλία έφθασε στην Κορσική προερχόμενο από τη Γένοβα.Πηγή: ΑΠΕ
Φωτογραφίες-Video: express.co.uk, epa, getty

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017, 12:03