Πυροσβέστης έσωσε 9χρονη από φωτιά και τη βίασε

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2015, 03:48
Πυροσβέστης έσωσε 9χρονη από φωτιά και τη βίασε
Ένα καλά κρυμμένο μυστικό αποκαλύφθηκε σε αίθουσα δικαστηρίου της Γλασκώβης, όταν μια 30χρονη αποκάλυψε κάτι που συνέβη μια 20ετία πριν κατά τη διάρκεια μιας κατάσβεσης πυρκαγιάς στο Μπελσχίλ.

Η 30χρονη ήταν τότε εννέα ετών και το σπίτι όπου έμενε με τη μητέρα της πήρε φωτιά. Οι πυροσβέστες ναι μεν κατόρθωσαν να τη σβήσουν, η μητέρα της όμως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, οπότε το μικρό κορίτσι φιλοξενήθηκε στο σπίτι της γιαγιάς του. Εκεί την επισκέφθηκε την ίδια κιόλας μέρα ένας από τους πυροσβέστες που συμμετείχαν στην κατάσβεση.

Ο Τζον ΜακΓκιν, σήμερα 56 ετών, σύμφωνα με τα λεγόμενα του θύματος την οδήγησε σε ένα άλλο δωμάτιο για να παίξουν ένα παιχνίδι κι εκεί τη βίασε. Όπως ανέφερε το θύμα όταν τον ικέτεψε να σταματήσει την απείλησε πως αν πει σε κάποιον τι συνέβη θα σκότωνε τη μητέρα της.

Ο ΜακΓκίν αρνήθηκε τις κατηγορίες, αλλά το βεβαρυμένο του ιστορικό μάλλον έκανε το δικαστήριο ακόμα πιο διστακτικό στο να τον πιστέψει. Όπως αποκαλύφθηκε ο δράστης είχε στο παρελθόν βιάσει και κακοποιήσει τη σύντροφό του, η οποία κατέθεσε ότι την έκανε να νιώθει σκουπίδι, ενώ ένα ακόμη κορίτσι κατέθεσε ότι την είχε χτυπήσει και μετά τη δωροδόκησε με γλυκά για να μη μιλήσει σε κανέναν.

Το θύμα από φόβο δεν είχε μιλήσει για 20 χρόνια αλλά τελικά αποφάσισε να τον καταγγείλει. Ο δράστης υποστήριξε ότι όλα είναι ψέμματα και ότι η 30χρονη προσπάθησε να τον εκβιάσει και να του πάρει χρήματα.

Το δικαστήριο όμως άκουσε και τη μαρτυρία της πρώην φίλης του, την οποία είχε γνωρίσει όταν εκείνη ήταν ακόμη έφηβη και αναγνώρισε τα σημάδια συστηματικής κακοποίησης που δεν μέτρησαν υπέρ της εκδοχής του πυροσβέστη.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2015, 03:50