Πυροβολισμοί ακούστηκαν το απόγευμα της Παρασκευής, ώρα Ελλάδας, στο αεροδρόμιο του Φορτ Λόντερντεϊλ στην Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών, όταν ο 26χρονος Εστεμπάν Σαντιάγκο, στρατιωτικός στο επάγγελμα, άνοιξε αδιακρίτως πυρ, σκότωσε 5 άτομα και τραυμάτισε άλλα 13.

Ο δράστης, επιβάτης από τον Καναδά, συνελήφθη στη συνέχεια από τις αστυνομικές δυνάμεις, που δεν χρειάστηκε να πυροβολήσουν και αυτή την ώρα ανακρίνεται από το FBI. Αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βίντεο-ντοκουμέντο από τα πρώτα λεπτά μετά τους πυροβολισμούς:

Βίντεο που απεικονίζει -πιθανότατα- τη σύλληψη του δράστη:

 Δείτε φωτογραφίες από το περιστατικό:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παροχή πρώτων βοηθειών στους τραυματίες

Πανικός επικράτησε στο αεροδρόμιο, με τους επιβάτες που βρίσκονταν μέσα σε αεροπλάνα να καλούνται 'να παραμείνουν στις θέσεις τους'

Οι πυροβολισμοί ξεκίνησαν έξω από έναν τερματικό σταθμό, και στη συνέχεια ο ένοπλος μετακινήθηκε στην αίθουσα όπου παραδίδονται οι βαλίτσες.

Το όπλο της επίθεσης

Στο αεροδρόμιο επικράτησε πανικός. Επιβάτες πτήσεων που μόλις είχαν προσγειωθεί, επέστρεφαν εσπευσμένα μέσα στα αεροσκάφη, όπου τους δόθηκε εντολή να αναμένουν νεώτερες οδηγίες. 

Δείτε χαρακτηριστικά βίντεο:

Ο Ντόναλντ Τραμπ στο τουίτερ ανέφερε ότι παρακολουθεί την κατάσταση, μίλησε με τον τοπικό κυβερνήτη και κατέληξε: 'Σκέψεις και προσευχές για όλους. Κρατηθείτε ασφαλείς'

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης