Τρεις νεκροί, εκ των οποίων ένας δικαστής, ο Φερνάντο Τσιάμπι και δύο τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός του δολοφονικού αμόκ του επιχειρηματία Κλάουντιο Τζιαρντέλλο, που σημειώθηκε το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης σε δικαστήριο του Μιλάνου.

Σκηνές Άγριας Δύσης εκτυλίχτηκαν το πρωί σε δικαστήριο του Μιλάνου, όταν ένοπλος άνοιξε πυρΟ Τζιαρντέλλο, ο οποίος άνοιξε πυρ στο εσωτερικό του δικαστικού μεγάρου σκορπώντας τον θάνατο και τον πανικό, διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση ωστόσο έπειτα από εκτενείς έρευνες των αστυνομικών εντοπίστηκε και συνελήφθη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O επιχειρηματίας, σύμφωνα με τη Rai είναι διάδικος για υπόθεση πτώχευσης. Η εφημερίδα «Corriere della Sera» στη διαδικτυακή της πύλη ανέφερε πως ο δράστης φέρεται να άνοιξε πυρ όταν ο δικηγόρος του τον πληροφόρησε πως δεν είχε σκοπό να τον υπερασπίσει στην υπόθεσή του που επρόκειτο να εκδικαστεί σήμερα.

Οι πρώτοι πυροβολισμοί έπεσαν λίγο πριν από τις 11.00 το πρωί, τοπική ώρα (12.00 το μεσημέρι, ώρα Ελλάδας), προκαλώντας συναγερμό. Επικράτησε πανικός. Άνθρωποι έβγαιναν πανικόβλητοι από το κτήριο, την ώρα που άλλοι έτρεχαν προς το μέρος των τραυματιών, προκειμένου να τους προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες.

Η κινητοποίηση των δυνάμεων ασφαλείας ήταν τεράστια. Περιπολικά με πάνοπλους αστυνομικούς και ασθενοφόρα βρέθηκαν επί τόπου. Διασώστες απομάκρυναν τους τραυματίες από τον τόπο της επίθεσης.

Πρώτες εικόνες από τον τόπο της επίθεσης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρακολουθήστε live τις εξελίξεις:

Ο δράστης συνελήφθη γύρω στις 14.00 σε προάστιο του Μιλάνου, όπου είχε καταφέρει φτάσει με μοτοσικλέτα. Οι εισαγγελείς προσπαθούν να καταλάβουν πώς μπόρεσε να εισέλθει στο δικαστήριο φέροντας όπλο, το οποίο είχε πιθανώς κρυμμένο μέσα στο σακάκι του.

Δείτε φωτογραφίεςντοκουμέντο
Τραυματίας μεταφέρεται με φορείο

Τραυματισμένος άνδρας πεσμένος στα σκαλιά της εισόδου

Τραυματιοφορείς στον τόπο του συμβάντος

Ασθενοφόρο στον τόπο της επίθεσης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης