Συνεχίστηκαν και το πρωί της Τετάρτης οι πυροβολισμοί στο Σλαβιάνσκ, οι οποίοι ακούστηκαν κοντά στο προπύργιο των ρωσόφωνων μαχητών στην πόλη, η οποία είναι περικυκλωμένη από Ουκρανούς στρατιώτες.

Οι μάχες σήμερα, ξεκίνησαν όταν αντικυβερνητικοί παραστρατιωτικοί προσπάθησαν να ανακαταλάβουν τον πύργο τηλεοπτικού καναλιού και διάφορα άλλα σημεία-κλειδιά της πόλης που έχουν πέσει στα χέρια στρατιωτών του Κιέβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ουκρανός διοικητής και ο επικεφαλής της στρατιωτικής επιχείρησης στο Σλαβιάνσκ Dmitry Tymchuk δήλωσε πως σήμερα το πρωί σημειώθηκε μία αποτυχημένη απόπειρα να σπάσει το μπλόκο του Κιέβου, χωρίς ωστόσο να πει κάτι για θύματα ή τραυματίες.

Οι πρωινές μάχες της Τετάρτης ακολούθησαν την ταραγμένη νύχτα, κατά τη διάρκεια της οποίας ακούστηκαν πυροβολισμοί και τουλάχιστον δύο εκρήξεις στα όρια της πόλης. 

«Η πόλη είναι περικυκλωμένη και στους κατοίκους δεν επιτρέπεται να φύγουν» δήλωσε στο Itar-Tass ένας εκπρόσωπος των δυνάμεων αυτοάμυνας. «Μόλις πρόσφατα, μία οικογένεια με ένα μικρό παιδί προσπάθησε να διαφύγει από την πόλη με αυτοκίνητο. Αποτέλεσμα ήταν, (οι στρατιώτες) να ανοίξουν πυρ και να σκοτώσουν τουλάχιστον δύο άτομα» πρόσθεσε ο ίδιος άνδρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ίδια πηγή ανέφερε πως στα μπλόκα είναι «άνδρες ντυμένοι στα μαύρα», στοιχείο που κάνει τους κατοίκους να θεωρούν πως πρόκειται για μέλη του νεοναζιστικού «Δεξιού Τομέα». «Υποπτευόμαστε πως είναι από τον “Δεξιό Τομέα”, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο που να το αποδεικνύει» κατέληξε ο ρωσόφωνος μαχητής.

Ουκρανικά μαχητικά και στρατιωτικά άρματα αναπτύσσονται γύρω από το Σλαβιάσνκ

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά
Πηγή: RT

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης