Πέντε λεωφορεία πυρπολήθηκαν σε μια φαβέλα στο βόρειο Ρίο ντε Τζανέιρο το βράδυ της Δευτέρας, μετά το θάνατο ενός νεαρού αγοριού το οποίο σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών μεταξύ της αστυνομίας και συμμοριών μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο TV Globo. Ο ανήλικος, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε ενώ βρισκόταν σε ένα κλεμμένο αυτοκίνητο και όπως δήλωσε η αστυνομία στο πλευρό του βρέθηκε ένα πυροβόλο όπλο. Σύμφωνα με τις αρχές, ο νεαρός σκοτώθηκε κατά την επιχείρηση της αστυνομίας εναντίον συμμοριών διακίνησης ναρκωτικών και κλεμμένων αυτοκινήτων.

Μετά από τη δολοφονία του ανήλικου περίπου είκοσι άνθρωποι κατέβηκαν από το λόφο όπου βρίσκεται η φαβέλα Joquei και έβαλαν φωτιά σε πέντε λεωφορεία. Το ίδιο πρωί, άλλα τρία αυτοκίνητα κάηκαν σε μια άλλη φαβέλα στο Ρίο, σε αντίποινα για το θάνατο μιας 72χρονης γυναίκας υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Αυτά τα βίαια περιστατικά συμβαίνουν λίγες ημέρες μετά την εξέγερση στην Κοπακαμπάνα η οποία προκλήθηκε μετά το θάνατο ενός νεαρού χορευτή που διέμενε στη φαβέλα Pavao – Pavazinho η οποία είναι κοντά στην περίφημη παραλία του Ρίο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Βραζιλία είναι η χώρα που θα φιλοξενήσει σε λίγες εβδομάδες το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου και περίπου 150.000 αστυνομικοί και στρατιωτικό προσωπικό καθώς και 20.000 στελέχη ιδιωτικών εταιρειών ασφάλειας έχουν κινητοποιηθεί. Η ασφάλεια εντός των γηπέδων θα είναι υπό την ευθύνη των ιδιωτικών φορέων, ενώ η αστυνομία της Βραζιλίας θα κινητοποιείται σε ακραίες συνθήκες. Το Ρίο θα φιλοξενήσει επτά αγώνες του τουρνουά, καθώς και τον τελικό στο περίφημο γήπεδο Μαρακανά.

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης