Σύγχυση επικρατεί για την επικρατούσα κατάσταση σε φυλακή του Μπαλί στην Ινδονησία, στην οποία επέστρεψαν οι ξένοι κρατούμενοι, οι οποίοι είχαν απομακρυνθεί χθες, Πέμπτη, για λόγους ασφαλείας, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Οι αρχές ανέφεραν πως στη διάρκεια της νύχτας επικρατούσε ηρεμία στην φυλακή Κερομποκάν, τον έλεγχο της οποίας πήραν οι κρατούμενοι που εξεγέρθηκαν, με αποτέλεσμα να επέμβει η αστυνομία και ο στρατός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι τώρα, πάντως, δεν έχει καταστεί δυνατόν να επιβεβαιωθεί αν οι κρατούμενοι εξακολουθούν ή όχι να έχουν τον έλεγχο.

Την ίδια ώρα που συνεχίζονταν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε κρατούμενους και τις αρχές ώστε να αποκατασταθεί η τάξη, περίπου δώδεκα ξένοι κρατούμενοι απομακρύνθηκαν από τη φυλακή για την δική τους ασφάλεια, αλλά και για να μην χρησιμοποιηθούν ως «ανταλλάγματα».

Όμως, λίγες ώρες αργότερα επέστρεψαν με δική τους απόφαση, λέγοντας πως η προσαρμογή τους σε άλλο κέντρο κράτησης θα ήταν μακρόχρονη και δύσκολη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η φυλακή Κερομποκάν, μια από τις χειρότερες της χώρας φιλοξενεί 1.015 κρατούμενους -αριθμό τριπλάσιο των δυνατοτήτων της- ανάμεσά τους 125 γυναίκες και 60 ξένοι. Μεταξύ των ξένων είναι δώδεκα αυστραλοί έμποροι ναρκωτικών, οι δύο από τους οποίους έχουν καταδικαστεί σε θάνατο, επίσης Γάλλοι, Βρετανοί, Δανοί, Νοτιοαφρικανοί, Ταϊλανδέζοι, Φιλιππινέζοι και Ιρανοί, ανακοίνωσε επίσημη πηγή.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν μετά ένα ακόμα βίαιο επεισόδιο ανάμεσα σε κρατούμενους. Ο διευθυντής και ο υπεύθυνος ασφάλειας της φυλακής παύθηκαν των καθηκόντων τους, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ινδονησίας.

Επιμέλεια! Πέτρος Σιδερέας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης