Με διαφορά 12 μονάδων στην πρόθεση ψήφου προηγείται το αντιπολιτευόμενο, συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (PP) της Ισπανίας από το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSOE), σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, σχεδόν τρεις μήνες πριν από τις βουλευτικές εκλογές του Νοεμβρίου.
Ειδικότερα το PP συγκεντρώνει ποσοστό 47,6% ενώ το PSOE 35%, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι με μια τέτοια διαφορά στις εκλογές το Λαϊκό Κόμμα θα μπορούσε να εξασφαλίσει άνετα την απόλυτη πλειοψηφία στο ισπανικό κοινοβούλιο.

Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου DYM, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ABC, διενεργήθηκε το διήμερο 2-3 Αυγούστου σε δείγμα 1.076 ενηλίκων και είναι η πρώτη αυτού του είδους μετά τις 29 Ιουλίου, όταν και ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο προκήρυξε πρόωρες εκλογές για τις 20 Νοεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ισχυρός άνδρας της Ισπανίας είχε ανακοινώσει τον Απρίλιο ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για την πρωθυπουργία της χώρας. Οι Σοσιαλιστές επέλεξαν τον Αλφρέδο Πέρες Ρουμπαλκάμπα, 60 ετών, πρώην υπουργό Εσωτερικών, για να δώσει τη μάχη απέναντι στον ηγέτη του PP, Μαριάνο Ραχόι, στις προσεχείς εκλογές του Νοεμβρίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης