Περίπου 300 διαδηλωτές του κινήματος Occupy Wall Street συγκεντρώθηκαν την Τρίτη το πρωί σε έναν άλλο δημόσιο χώρο στο νότιο Μανχάταν, μετά την εκδίωξή τους από το πάρκο Ζουκότι όπου είχαν κατασκηνώσει από τις 17 Σεπτεμβρίου.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε μία γενική συνέλευση στη γωνία της 6ης Λεωφόρου και της οδού Κανάλ, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ενώ οι διαδηλωτές είχαν αναρτήσει πανό καταγγέλλοντας αστυνομική βία στη διάρκεια της επιχείρησης εκκένωσης του πάρκου Ζουκότι που έγινε τη Δευτέρα στη μέση της νύχτας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ανακοίνωσή τους, οι διαδηλωτές του Occupy Wall Street αναφέρουν ότι είναι πιο αποφασισμένοι από ποτέ. «Έχουμε τρομάξει από όσα έκανε η δημαρχία, όμως δεν έχουμε αποθαρρυνθεί. Σήμερα είμαστε πιο δυνατοί από χθες και θα είμαστε ακόμη πιο δυνατοί αύριο» δηλώνουν.

«Αυτό το κίνημα δεν μπορεί να περιοριστεί σε ένα μέρος στο Μανχάταν. Είναι πιο σημαντικό από αυτό. Δεν μπορείτε να εκδιώξετε μία ιδέα όταν έχει έρθει η ώρα της» προσθέτουν οι διαδηλωτές.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ δικαιολόγησε την επιχείρηση της αστυνομίας στο πάρκο Ζουκότι λέγοντας ότι η κατάσταση στο πάρκο που βρίσκεται κοντά στη Γουόλ Στριτ «είχε γίνει ανυπόφορη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δυστυχώς το πάρκο είχε μετατραπεί σε ένα μέρος όπου οι άνθρωποι δεν έρχονταν για να διαμαρτυρηθούν, αλλά για να παρανομήσουν» πρόσθεσε ο Μπλούμπεργκ, ο οποίος επικαλέστηκε επίσης λόγους «ασφαλείας και υγείας».

Σύμφωνα με τον Μπλούμπεργκ, η ιδιοκτήτρια εταιρεία του πάρκου Ζουκότι, η Brookfield Properties, ζήτησε τη Δευτέρα να επέμβουν οι αρχές, ώστε να γίνει σεβαστός ο νόμος που ισχύει στη Νέα Υόρκη σύμφωνα με τον οποίο απαγορεύεται να στήνονται σκηνές στα πάρκα της πόλης. «Όμως μην απατάσθε, η τελική απόφαση ήταν δική μου και μόνο δική μου» υπογράμμισε ο Μπλούμπεργκ.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης επεσήμανε ότι οι διαδηλωτές θα μπορέσουν να επιστρέψουν στο πάρκο μόλις αυτό καθαριστεί, χωρίς όμως να στήσουν σκηνές.
Από τη μεριά τους οι διαδηλωτές απευθύνθηκαν σήμερα σε δικαστήριο ώστε να αναγκαστεί η δημαρχία να ανοίξει ξανά το πάρκο Ζουκότι, το οποίο σήμερα παραμένει κλειστό.

Σύμφωνα με τον αμερικανικό Τύπο στην διάρκεια των επιχειρήσεων στη Νέα Υόρκη συνελήφθησαν περίπου 200 άνθρωποι, όμως η αστυνομία δεν το έχει επιβεβαιώσει επίσημα.

Διαβάστε επίσης Εκδιώχθηκαν από την αστυνομία οι διαδηλωτές του «Occupy Wall Street»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης