Το ενδεχόμενο λήψης στρατιωτικής δράσης στη Συρία σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί αλλαγή ισορροπιών στα πεδία των μαχών εξετάζουν Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Όπως εξήγησε ενώπιον μελών επιτροπής του Κογκρέσο ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Martin Dempsey, «η χρήση στρατιωτικών δυνάμεων βρίσκεται υπό συζήτηση». Νωρίτερα είχε προηγηθεί ερώτηση του γερουσιαστή John Mc Cain, ο οποίος αποτελεί υπέρμαχο μεγαλύτερης εμπλοκής των Η.Π.Α. στα εσωτερικά της Συρίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τελευταίο χρονικό διάστημα ο κυβερνητικός στρατός έχει καταφέρει σημαντικά πλήγματα στις τάξεις των αντικαθεστωτικών, προχωρώντας σε ανακατάληψη πόλεων. Σε παλαιότερη τοποθέτησή του ο πρόεδρος των Η.Π.Α., Barack Obama, είχε ξεκαθαρίσει πως «δεν πρόκειται να πατήσουν στο έδαφος της Συρίας αμερικανικές μπότες». Ωστόσο, αρκετοί είναι αυτοί στο εσωτερικό των Η.Π.Α. που εκτιμούν ότι θα πρέπει να ληφθούν μια σειρά από ουσιαστικές κινήσεις, προκειμένου να ενισχυθεί ο αγώνας των αντικαθεστωτικών για την ανατροπή του προέδρου της χώρας, Bashar al-Assad.

«Την ευθύνη για μια τέτοια απόφαση έχει ο πρόεδρος Barack Obama και οι εκλεγμένοι αξιωματούχοι και όχι ο ανώτερος στρατιωτικός ηγέτης του έθνους», κατέληξε ο Martin Dempsey.

Πηγή: ΑΠΕ
Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης