Πλήγματα της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας εναντίον θέσεων του στρατού της Συρίας

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2016, 05:15
Πλήγματα της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας εναντίον θέσεων του στρατού της Συρίας
Αεροσκάφη της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας έπληξαν χθες στόχους στη Συρία, για δεύτερη φορά μέσα σε πέντε ημέρες, λίγες ώρες αφότου ένας όλμος που εβλήθη κατά τη διάρκεια μαχών στο συριακό έδαφος έπεσε στο ισραηλινό τμήμα των Υψωμάτων του Γκολάν, ανακοίνωσαν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Δεν αναφέρθηκαν θύματα από τον όλμο. Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ισραηλινού στρατού αναφέρετε ότι η ισραηλινή ΠΑ στοχοθέτησε «ολμοβόλα των συριακών ένοπλων δυνάμεων στο βόρειο τμήμα των Υψωμάτων του Γκολάν».

Η περιοχή βρίσκεται κοντά σε περιοχές της Συρίας όπου διεξάγονται εχθροπραξίες. Ο ισραηλινός στρατός ανταποδίδει πάγια με αυτόν τον τρόπο αδέσποτα πυρά που καταλήγουν στην ισραηλινή επικράτεια.

Πλήγματα της ισραηλινής ΠΑ εναντίον θέσεων του στρατού της Συρίας είχα γίνει επίσης λίγες ώρες αφότου αδέσποτα πυρά έπεσαν στο ισραηλινό τμήμα των Υψωμάτων του Γκολάν την Κυριακή.

Το Ισραήλ κατέλαβε περίπου 1.200 τετραγωνικά χιλιόμετρα των στρατηγικής σημασίας Υψωμάτων του Γκολάν, αποσπώντας τα από τη Συρία, κατά τη διάρκεια του πολέμου του 1967 και τα προσάρτησε το 1981, κίνηση που η διεθνής κοινότητα δεν αναγνωρίζει. Τυπικά, το Ισραήλ και η Συρία παραμένουν σε εμπόλεμη κατάσταση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2016, 05:15