Ο τυφώνας Matthew έχει… πυροδοτήσει μαζικές κατολισθήσεις και πλημμύρες σε μια μεγάλη λωρίδα της Βόρειας Καρολίνας και σε τμήματα της Νότιας Καρολίνας μετά την προσέγγισή του, σε ξηρά νωρίτερα με καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε με ένα κλικ Live εικόνα κι ΕΔΩ

Ο κυβερνήτης της Βόρειας Καρολίνας Pat McCrory δήλωσε το πρωί της Κυριακής (ώρα Ελλάδος) ότι έχουν καταγραφεί τρεις νέοι θάνατοι από την καταιγίδα λόγω μαζικών πλημμυρών, όπως είπε, στην Bladen County με αποτέλεσμα δεκάδες οχήματα να βυθιστούν στο νερό. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Έχουμε 9 νεκρούς συνολικά. Αυτή είναι μια πολύ σοβαρή κατάσταση”, δήλωσε ο McCrory και προέτρεψε το κοινό να μείνει μακριά από τους δρόμους και να παραμείνει σε εσωτερικούς χώρους.

Ο τυφώνας Μάθιου έκανε την προσέγγισή του σε ξηρά αργά το Σάββατο το πρωί νοτιοανατολικά της McClellanville, στη Νότια Καρολίνα, με το ύψος της βροχής να φτάνει έως και τις 10 ίντσες…

Οι πλημμύρες Flash είναι ευρέως διαδεδομένες σε τμήματα της Καρολίνας, ιδιαίτερα στην ανατολική Βόρεια Καρολίνα, όπου αναμένεται να παράγουν συνολική συσσώρευση βροχής από 8 έως 12 ίντσες!

Κτίρια έχουν πλημμυρίσει όπως και ολόκληρα τμήματα των Interstates 95 και 40 ενώ 3.000.000 νοικοκυριά έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι…

Αυτή τη στιγμή, 5 το πρωί ώρα Ελλάδος, κύμα θυέλλης του Ματθαίου κινείται κατά μήκος τμημάτων της ακτής της Καρολίνας και πλήττει και ορισμένα μέρη του Τσάρλεστον, στη Νότια Καρολίνα.

Νέες προειδοποιήσεις για τον τυφώνα έχουν εκδοθεί για την παραλία βόρεια της Edisto, στη Νότια Καρολίνα όπως και για το Τσάρλεστον (Νότια Καρολίνα) αλλά και για το Wilmington της Βόρειας Καρολίνας.

Ο τυφώνας θα συνεχίσει βόρεια προς το Surf City, της Βόρειας Καρολίνας και σύμφωνα με τους μετεωρολόγους πρόκειται για ένα «νέο δυνατό κύμα θυέλλης».

Η νέα προειδοποίηση για την τροπική καταιγίδα συμπεριέλαβε και τα Outer Banks της Βόρειας Καρολίνας, καθώς και την Albemarle όπως και ορισμένες περιοχές στην ανατολική Γεωργία.

Ο Matthew μπορεί να μοιάζει κουρελιασμένος (όρος που χρησιμοποιούν οι μετεωρολόγοι όταν υπάρξει εξασθένηση του φαινομένου) αλλά συνεχίζει να είναι επικίνδυνος και οι προειδοποιήσεις για την Καρολίνα -όπως τονίζεται- παραμένουν σε πλήρη ισχύ.

Zougla.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης