Πληκτρολόγιο VS στυλό: 1-0

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2010, 10:14
Πληκτρολόγιο VS στυλό: 1-0
Όσο η τεχνολογία προχωρά με αλματώδεις ρυθμούς τόσο τα παιδιά χάνουν την ικανότητα να γράφουν με μολύβι ή στυλό.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, στην οποία έλαβαν μέρος 1.000 γονείς από όλη την Αυστραλία, το 70% των γονέων ανησυχεί για το γεγονός ότι τα παιδιά τους όλο και συχνότερα επιλέγουν την πληκτρολόγηση από την γραφή με στυλό. Ας μην ξεχνάμε ότι εν έτει 2010 ένα ποσοστό 10% παιδιών προσχολικής ηλικίας μαθαίνει πρώτα να πληκτρολογεί και ύστερα να γράφει.

Όπως λέει η Κάθι Γουόκερ, συγγραφέας του βιβλίου «Parenting: A Practical Guide to Raising Preschool Children» και σύμβουλο γονέων, η έλλειψη εξάσκησης στο γράψιμο μόνο αρνητικά αποτελέσματα μπορεί να έχει για την ικανότητα κινητικότητας του παιδικού χεριού και για την εν γένει νοητική του εξέλιξη στο μέλλον.

«Τα παιδιά σε αυτή την ηλικία ανακαλύπτουν τη δεξιοτεχνία που κρύβεται στα δάχτυλα και τα χέρια τους. Από τη μία αυτό μπορεί να τους προσφέρει περισσότερες λειτουργικές ικανότητες στα άκρα, αλλά από την άλλη βοηθά στην γενικότερη νοητική τους ανάπτυξη. Η υπερβολική χρήση του πληκτρολογίου από τα παιδιά προσχολικής ηλικίας υπονομεύει τον πειραματισμό του ατόμου στο να ζωγραφίζει, για παράδειγμα, γεγονός που έχει άμεσο αντίκτυπο στην δημιουργικότητα του ατόμου», αναφέρει η Γουόκερ.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2010, 10:33