Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν την Κυριακή ύστερα από την υπερχείλιση ποταμού στην πρωτεύουσα της Γεωργίας.

Εικόνες από το euronews δείχνουν δρόμους και σπίτια να έχουν πλημμυρίσει από τα νερά του ποταμού Κούρα, την ίδια στιγμή που τόνοι λάσπης έχουν συσσωρευτεί σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου σε συνοικίες της Τιφλίδας. Οι ζημιές σε ορισμένους δρόμους είναι εκτεταμμένες, με τεράστιους κορμούς δέντρων να εμποδίζουν τη μετακίνηση ασθενοφόρων και πυροσβεστικών οχημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε μια προσπάθεια να περιορίσουν την έκταση της καταστροφής, οι Αρχές της ασιατικής χώρας κήρυξαν τμήματα της πρωτεύουσας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προχωρώντας παράλληλα στην ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων προκειμένου να συνδράμουν στο έργο των σωστικών συνεργείων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άνθρωποι αναγκάστηκαν να καταφύγουν στις οροφές των αυτοκινήτων τους ή ακόμη και πάνω σε δέντρα προκειμένου να προστατευτούν από τα ορμητικά νερά. Οι πλημμύρες προκλήθηκαν ύστερα από έντονη βροχόπτωση το απόγευμα του Σαββάτου.

«Θα κάνουμε ό, τι μπορούμε προκειμένου να διασφαλίσουμε πως κανένας πολίτης δεν παραμένει μέσα σε μια τόσο επικίνδυνη ζώνη», εξήγησε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της ασιατικής χώρας», Mikhail Saakashvili, στη διάρκεια επίσκεψής του στις πληγείσες περιοχές.

«Ήμασταν προετοιμασμένοι για ακραία καιρικά φαινόμενα, τα οποία σε συνδυασμό με το λιώσιμο του χιονιού θα μπορούσε να προκαλέσει πλημμύρες σε αγροτικές περιοχές. Δεν περιμέναμε ποτέ πως το “κακό” θα χτυπούσε το κέντρο της Τιφλίδας», πρόσθεσε.

Δείτε το video…

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης