Την πλήρη συνεργασία του Ισραήλ αναμένει το Λονδίνο στην έρευνα που γίνεται σχετικά με τη χρήση πλαστών βρετανικών διαβατηρίων στη δολοφονία στελέχους της Χαμάς στο Ντουμπάι, όπως δήλωσε σήμερα ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Μίλιμπαντ.

«Ελπίζουμε και αναμένουμε ότι θα συνεργαστούν πλήρως στις έρευνες», σημείωσε ο Βρετανός υπουργός έπειτα από τη συνάντηση που είχε στο Φόρεϊν Όφις με τον πρέσβη του Ισραήλ στο Λονδίνο, Ρον Πρόσορ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θέλουμε να προσφέρουμε στο Ισραήλ όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν για να μοιραστεί μαζί μας ό,τι γνωρίζει γι’ αυτό το περιστατικό», προσέθεσε ο Μίλιμπαντ.

Η Βρετανία είναι αποφασισμένη να φτάσει ως το τέλος στην έρευνα για τα πλαστά διαβατήρια, υπογράμμισε ο Μίλιμπαντ, σημειώνοντας ότι ενημέρωσε τον Πρόσορ ότι η Βρετανία αντιμετωπίζει με μεγάλη σοβαρότητα το ζήτημα της χρήσης πλαστών βρετανικών διαβατηρίων και θα το συζητήσει με τον Ισραηλινό ομόλογό του Αβίγκντορ Λίμπερμαν σε συνάντηση που θα έχουν τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξηγήσεις από την Ισραηλινή Πρεσβεία στο Παρίσι, για τις συνθήκες υπό τις οποίες χρησιμοποιήθηκε κι ένα γαλλικό πλαστό διαβατήριο στη δολοφονία του στελέχους της Χαμάς στο Ντουμπάι, ζήτησε σήμερα και το Υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας.

Οι Αρχές στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) πιστεύουν ότι μια 11μελής ομάδα κρούσης, που χρησιμοποίησε ευρωπαϊκά διαβατήρια, εισήλθε στο εμιράτο στις 20 Ιανουαρίου για να δολοφονήσει τον Μαχμούντ Άμπντελ Ραούφ αλ Μαμπχούχ. Ιρλανδικά διαβατήρια, καθώς και ένα γερμανικό και ένα γαλλικό, χρησιμοποιήθηκαν επίσης.

Διαβάστε επίσης:
Εξηγήσεις ζητά η Βρετανία από το Ισραήλ για τη δολοφονία στελέχους της Χαμάς, 18 Φεβρουαρίου 2010, 11:46

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης