Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα επέλεξε την παραμονή στο ευρώ και πρόδωσε τις δεσμεύσεις τις οποίες είχε αναλάβει κατά την προεκλογική του εκστρατεία ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει σε δήλωσή της η ηγέτιδα του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας, Μαρίν Λεπέν.

Η υποψήφια πρόεδρος της Γαλλίας το 2017 και ευρωβουλευτίνα κάνει επίσης λόγο για απόλυτη συνθηκολόγηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Γερμανία, σημειώνοντας ότι σύντομα θα χάσει τη δημοτικότητά της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όπως είχαμε αναλύσει από την ημέρα της έλευσης του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία στην Ελλάδα, η νέα κυβέρνηση βρισκόταν αντιμέτωπη με μία επιλογή: είτε να παραμείνει εντός του ζουρλομανδύα του ευρώ και να προδώσει γρήγορα τις υποσχέσεις της κατά της λιτότητας, είτε να ανακτήσει τη νομισματική ελευθερία για να μπορέσει να αλλάξει πραγματικά πολιτική», τονίζει η Μ. Λεπέν.

Καταλήγει δε σημειώνοντας ότι, υπό το φως των εξελίξεων στην Ελλάδα, πρέπει οι Γάλλοι να κατανοήσουν την ασυμβατότητα του ευρώ με τη δημοκρατία και την ευημερία, επιτιθέμενη στους ηγέτες της Κεντροδεξιάς, της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς στη Γαλλία, οι οποίοι, κατά την ίδια, είναι «βουτηγμένοι στα ψέματα», καθώς δεν υπερασπίζονται τη νομισματική ανεξαρτησία της χώρας.

Επιμέλεια: X.M. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης