Αυτοκίνητο προσέκρουσε το πρωί της Τρίτης στα ογκώδη μεταλλικά οδοφράγματα που βρίσκονται έξω από την κεντρική είσοδο των πεζών στο βρετανικό κοινοβούλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Μητροπολιτική Αστυνομία ανακοίνωσε πως ο οδηγός του οχήματος έχει συλληφθεί και πως δύο άτομα έχουν τραυματιστεί. Στο σημείο βρίσκονται πάνω από 200 πάνοπλοι αστυνομικοί, περιπολικά και ασθενοφόρα

«Σε αυτό το στάδιο, οι αστυνομικοί δεν θεωρούν ότι η ζωή κάποιου από τους τραυματίες βρίσκεται σε κίνδυνο. Η περιοχή έχει αποκλεισθεί για να διευκολυνθούν οι έρευνες. Ο σταθμός Γουέστμινστερ του μετρό είναι κλειστός», γράφει η Μητροπολιτική Αστυνομία στον λογαριασμό της στο Twitter.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι οι αστυνομικοί με προτεταμένα τα όπλα έκαναν έφοδο στο αυτοκίνητο και τράβηξαν έξω τον οδηγό που ήταν μόνος του στο όχημα.

«Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Μητροπολιτικής Αστυνομίας ερευνά το περιστατικό που έλαβε χώρα σήμερα το πρωί στο Ουέστμινστερ, όπου τραυματίστηκαν άνθρωποι. Ένα ασημί Ford Fiesta, παρέσυρε πεζούς και ποδηλάτες, πριν προσκρούσει στις μπάρες έξω από το Κοινοβούλιο. Ο οδηγός του αυτοκινήτου, ένας άνδρας 20-30 ετών συνελήφθη από ένοπλους αστυνομικούς και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα του νότιου Λονδίνου, όπου κρατείται, ως ύποπτος τρομοκρατικής ενέργειας», επισημαίνει η αστυνομία.

«Ο συλληφθείς ύποπτος για τρομοκρατική δράση δεν έχει ταυτοποιηθεί, δεν είναι γνωστός στις αρχές και δεν συνεργάζεται με την αστυνομία» δήλωσε ο αρχηγός της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της βρετανικής αστυνομίας Νιλ Μπασού.

Στο αυτοκίνητο δεν έχουν εντοπιστεί όπλα. 

Ο οδηγός του αυτοκινήτου που έχει συλληφθεί

«Στις 07.37 (τοπική ώρα) σήμερα ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στις μπάρες έξω από το Κοινοβούλιο. Ο άντρας οδηγός του αυτοκινήτου συνελήφθη από αστυνομικούς στο σημείο. Ένας αριθμός πεζών έχουν τραυματιστεί. Στο σημείο παραμένουν αστυνομικοί. Θα δώσουμε περαιτέρω πληροφορίες όταν θα τις έχουμε στη διάθεσή μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της στο Twitter η αστυνομία. 

Βίντεο από τη σύλληψη του οδηγού του οχήματος

 Οι αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν κατά πόσο πρόκειται για ατύχημα ή για κάποια απόπειρα τρομοκρατικού χτυπήματος.

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ένοπλους αστυνομικούς να βγάζουν από το αυτοκίνητο τον άνδρα που οδηγούσε ένα ασημί Ford και να του περνούν χειροπέδες.

Στο σημείο βρίσκονται πάνω από 200 πάνοπλοι αστυνομικοί, περιπολικά και ασθενοφόρα.

«Έμοιαζε σαν σκόπιμη ενέργεια. Περπατούσα από την απέναντι πλευρά του δρόμου, άκουσα έναν θόρυβο και κάποιος φώναξε. Γύρισα και είδα ένα γκρι αυτοκίνητο να κινείται με μεγάλη ταχύτητα κοντά στις μπάρες, ίσως και επάνω στο πεζοδρόμιο. Ο άνθρωπος που οδηγούσε το αυτοκίνητο δεν βγήκε», δήλωσε η αυτόπτης μάρτυς Εγουαλίνα Οχάμπ, συμπληρώνοντας ότι το αυτοκίνητο δεν φαινόταν να έχει πινακίδα κυκλοφορίας μπροστά.

Ένας οδηγός λεωφορείου που κινούνταν εκεί τη στιγμή του συμβάντος είπε: «Νομίζω ότι δεν είναι κανονικό τροχαίο, γιατί υπάρχει εμπόδιο εκεί. Δεν ξέρω γιατί κάποιος θα οδηγούσε ένα αυτοκίνητο στα οδοφράγματα».

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έστειλε μέσω του Twitter την σκέψη της προς τους τραυματίες και ευχαρίστησε τις βρετανικές υπηρεσίες για την άμεση ανταπόκρισή τους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης