Θέμα διαδοχής ανοίγει στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως, στη συνάντηση που είχε ο οικουμενικός πατριάρχης, Βαρθολομαίος με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Δημήτριο την περασμένη εβδομάδα στη Γενεύη φέρεται να του ζήτησε να υποβάλλει επισήμως την παραίτηση του.

Ο Εθνικός Κήρυκας τονίζει ότι ο πατριάρχης, έχοντας ήδη δύο φορές προτρέψει τον αρχιεπίσκοπο να σκεφθεί και να θέσει πάνω από όλα το συμφέρον της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, της Εκκλησίας γενικότερα, του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αλλά και τη δική του υστεροφημία και να υποβάλλει εθελουσίως την παραίτησή του, εκείνος όμως αρνήθηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το θέμα έχει απασχολήσει και σε προηγούμενες συνόδους του Οικουμενικού Πατριαρχείου και μάλιστα ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής είχε ζητήσει πίστωση χρόνου προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα.

Ωστόσο, φαίνεται πλέον ότι οι αποφάσεις είναι ειλημμένες και μετά από το 1999 που εξελέγη ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής βρίσκεται προ των ευθυνών του και η αρχιεπισκοπή Αμερικής μπαίνει σε διαδικασία εκλογής νέου αρχιεπισκόπου.

Όπως αναφέρει ο Εθνικός Κήρυκας ο πατριάρχης κατά τη συνάντηση της Γενεύης πληροφόρησε τον κ. Δημήτριο ότι υπάρχει ειλημμένη απόφαση για την επίλυση του προβλήματος στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εκλογή αυτή είναι σύνθετη καθώς η ομογένεια της Αμερικής έχει εκφραστεί υπέρ συγκεκριμένων προσώπων, όμως, η τελική απόφαση θα πρέπει να γίνει από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις θα ήταν πρώιμο να αναφερθούμε σε ιεράρχες του οικουμενικού θρόνου.

Πληροφορίες από: ekirikas.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης