Πλήρωσε ακριβά τη σαμπάνια

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2009, 15:13
Πλήρωσε ακριβά τη σαμπάνια
Με πρόστιμο 40.000 δηναρίων (περίπου 600 ευρώ) τιμωρήθηκε ο πρόεδρος της Σερβίας, Boris Tadic, και δύο ακόμη Σέρβοι αξιωματούχοι, επειδή ήπιαν σαμπάνια στο γήπεδο, γιορτάζοντας την πρόκριση της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στο Παγκόσμιο Κύπελλο, μετά τον αγώνα με την εθνική Ρουμανίας, στις 10 Οκτωβρίου.

Εκτός από τον πρόεδρο της Σερβίας, η ίδια ποινή επιβλήθηκε στην υπουργό Νεολαίας και Αθλητισμού και στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Βελιγραδίου.

Ο Σέρβος πρόεδρος και οι δύο αξιωματούχοι εμφανίστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στο δικαστήριο, όπου αντιμετώπισαν κατηγορίες για παραβίαση του νόμου περί αποτροπής της βίας και ανάρμοστη συμπεριφορά εντός αθλητικού χώρου, έπειτα από μήνυση που είχε καταθέσει εναντίον τους η Αστυνομική Διεύθυνση Βελιγραδίου.

Σύμφωνα με τον νόμο, είναι παράνομη η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών στο εσωτερικό των αθλητικών εγκαταστάσεων πριν από, κατά τη διάρκεια, αλλά και έπειτα από κάποια αθλητική διοργάνωση.

Πάντως, ο Tadic, ο οποίος έχει προθεσμία οκτώ ημερών για να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, είχε δηλώσει στο δικαστή ότι δεν γνώριζε ότι η κατανάλωση αλκοόλ, απλώς και μόνο για πρόποση, απαγορεύεται.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2009, 15:13