Νεκρός από τις σφαίρες των ίδιων των στρατιωτών του έπεσε την Πέμπτη ένας στρατηγός των υπηρεσιών πληροφοριών του στρατού της Συρίας, ο οποίος τους έδωσε εντολή να ανοίξουν πυρ κατά αμάχων στην πόλη Χάμα.

«Ένας στρατηγός των υπηρεσιών πληροφοριών του στρατού, ο Άντελ Μουστάφα, σκοτώθηκε από στρατιώτες που αρνήθηκαν να υπακούσουν τις διαταγές και να πυροβολήσουν εναντίον αμάχων στη συνοικία Μπαμπ Κέμπλι», όπως αναφέρει μία ανακοίνωση των Τοπικών Επιτροπών Συντονισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο στρατηγός Μουστάφα «ήταν επικεφαλής πολλών επιχειρήσεων συλλήψεων και δολοφονιών», προσθέτει η ανακοίνωση, επισημαίνοντας ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις «έχουν περικυκλώσει τη συνοικία Μπαμπ Κέμπλι».

‘Ένας αξιωματικός με το βαθμό του στρατηγού σκοτώθηκε στη διάρκεια συγκρούσεων με μία ομάδα αποστατών του στρατού στην πόλη» Χάμα, αναφέρει από τη μεριά του το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, προσθέτοντας ότι σκοτώθηκε και ένας υπολοχαγός.

Στο μεταξύ συγκρούσεις σημειώθηκαν μεταξύ φοιτητών και των Σαμπίχα, των φιλοκυβερνητικών πολιτοφυλάκων, στη Σχολή Επιστημών στο Χαλέπι στη διάρκεια διαδήλωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης