Ένας Γάλλος οδηγός πήγε να πληρώσει ένα πρόστιμο για υπερβολική ταχύτητα και κατέβαλε το αντίτιμο χρησιμοποιώντας… κιλά από κέρματα χαμηλής αξίας σε μια κίνηση διαμαρτυρίας. 

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, στις 27 Ιουνίου ο Γιανί Κρομενάκ πήγε να πληρώσει ένα πρόστιμο ύψους 90 ευρώ στην εφορία του Ιλκίρς στα περίχωρα του Στρασβούργου με δύο χαρτονομίσματα και… 5.100 κέρματα αξίας 1,2 και 5 σεντς του ευρώ, τα οποία είχε σηκώσει εσκεμμένα από την τράπεζά του προκειμένου στη συνέχεια να τα σκορπίσει στο γκισέ του εφοριακού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος κατέγραψε το σκηνικό, το οποίο στη συνέχεια πρόβαλε στο Facebook. «Λυπάμαι, θέλω να δείξω τη δυσαρέσκειά μου. Έχω βαρεθεί από αυτό το κράτος που δε σταματά να μας κλέβει τα χρήματά μας» δήλωσε ο ίδιος απευθυνόμενος στον εφοριακό. Το βίντεο όπως ήταν αναμενόμενο έκανε τον γύρο του Διαδικτύου και κέρδισε το ενδιαφέρον των ΜΜΕ. 

Η κίνηση του Κρομενάκ προκάλεσε την οργή των φορολογικών Αρχών. «Αυτού του είδους η συμπεριφορά (…) συνιστά εσκεμμένη επίθεση στην εικόνα των κρατικών υπηρεσιών που είναι αρμόδιες για τον σεβασμό των κανονισμών, ιδίως την αρχή εκείνη που σχετίζεται με την οδική ασφάλεια» επισήμανε σε σχετικό δελτίο Τύπου ο επικεφαλής της φορολογικής διοίκησης της ανατολικής Γαλλίας Μπερνάρ Ουτέ.

«Η πρόθεση “πρόκλησης ενός σάλου στα ΜΜΕ” δεν πρέπει να μεταφράζεται μέσω της δημόσιας έκφρασης περιφρόνησης προς» τους δημόσιους υπαλλήλους πρόσθεσε ο ίδιος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης