Ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015, 12:41


Σε τραγωδία κατέληξε σήμερα τελετή στο πλαίσιο του ετήσιου προσκυνήματος Χάτζι στα περίχωρα της Μέκκας, της ιερής πόλης του Ισλάμ.

Σε τραγωδία κατέληξε σήμερα τελετή στο πλαίσιο του ετήσιου προσκυνήματος Χάτζι στα περίχωρα της Μέκκας, της ιερής πόλης του ΙσλάμΔύο εκατομμύρια πιστοί βρέθηκαν στην περιοχή Μίνα για το ετήσιο προσκύνημα σύμφωνα με ανακοίνωση των σαουδαραβικών υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας και ορισμένοι εξ αυτών ποδοπατήθηκαν, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 717 προσκυνητές και να τραυματιστούν περισσότεροι από 805.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη στην Οδό 204 του καταυλισμού της Μίνα, που βρίσκεται σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων ανατολικά της Μέκκας, και όπου διαμένουν οι προσκυνητές.

Η Οδός 204 είναι η μία από τις δύο αρτηρίες που οδηγούν από τον καταυλισμό της Μίνα στην κοιλάδα του Τζαμαράτ, όπου οι προσκυνητές λιθοβολούν τη στήλη που παριστάνει τον σατανά.

Σήμερα, πρώτη ημέρα της γιορτής Άιντ αλ Αντχα, οι πιστοί, εκτός από το ότι θυσιάζουν ένα πρόβατο, ρίχνουν επτά πέτρες στη στήλη, ενώ τη δεύτερη και τρίτη ημέρα, ρίχνουν είκοσι μία πέτρες στη μεγάλη, τη μεσαία και τη μικρή στήλη.

Η πρώτη ημέρα του 'Αιντ αλ Αντχα είναι η πιο επικίνδυνη διότι τεράστια πλήθη προσκυνητών συνωστίζονται για να εκτελέσουν συγχρόνως στον ίδιο τόπο, τα ίδια τελετουργικά.

Φωτογραφίες που έδωσαν στη δημοσιότητα από τις υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας, εμφανίζουν διασώστες με πορτοκαλί και κίτρινα γιλέκα να βοηθούν τους τραυματίες, παρέχοντάς τους ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Κοντά στο σημείο βρίσκονται ασθενοφόρα.

Σύμφωνα με τις αρχές, πάνω από 220 ασθενοφόρα και 4.000 διασώστες μετέβησαν στην περιοχή της τραγωδίας.

Το περιστατικό αυτό αποτελεί το πιο θανατηφόρο από το 1990, όπου ποδοπάτημα είχε προκαλέσει τον θάνατο 1.400 πιστών.

Προσοχή τα βίντεο περιέχουν σκληρές εικόνες:

Διαβάστε επίσης:

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015, 15:52