Π.Ο.Υ.: «Η κατάσταση στην Ευρώπη είναι πολύ ανησυχητική»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 8 Απριλίου 2020, 14:00
Π.Ο.Υ.: «Η κατάσταση στην Ευρώπη είναι πολύ ανησυχητική»

Ο διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας χαρακτήρισε «πολύ ανησυχητική» την εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ευρώπη και κάλεσε τις κυβερνήσεις να εξετάσουν «πολύ προσεκτικά» την κατάσταση πριν χαλαρώσουν τα περιοριστικά μέτρα που έχουν λάβει για τον έλεγχο της διάδοσης του ιού.

«Μία δραματική αύξηση των κρουσμάτων στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού αμβλύνει την πολύ ανησυχητική εικόνα της Ευρώπης» δήλωσε ο δρ. Χανς Κλούγκε. «Έχουμε ακόμη πολύ δρόμο στον μαραθώνιο».

Όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ περί «κινεζοκεντρικού ΠΟΥ» και τις απειλές για διακοπή της χρηματοδότησης, ο Χανς Κλούγκε απάντησε ότι ήταν σημαντικό ο Οργανισμός να συνεργαστεί με τους Κινέζους για να έχει εικόνα της επιδημίας στις πρώτες της φάσεις και πρόσθεσε ότι στην οξεία φάση της πανδημίας δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για περικοπή χρηματοδότησης.

Από την πλευρά του, ο δρ. Μπρους Έιλουορντ, ανώτατος σύμβουλος του γενικού διευθυντή του ΠΟΥ, ο οποίος επέστρεψε από ταξίδι στην Ισπανία, δήλωσε ότι είναι πολύ πρόωρο να γίνει λόγος για αισιοδοξία. Ωστόσο η εξάπλωση «είναι σαφές ότι επιβραδύνεται».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 8 Απριλίου 2020, 14:19