Πολλαπλασιάζονται οι άθεοι στην Αυστραλία

Πολλαπλασιάζονται οι άθεοι στην Αυστραλία
Οι Αυστραλοί λατρεύουν τα Χριστούγεννα και ξοδεύουν δισεκατομμύρια δολάρια για να γιορτάσουν την γέννηση του Ιησού αλλά ολοένα και λιγότεροι πιστεύουν στον χριστιανισμό!

Στην πραγματικότητα, όμως, οι άθεοι της χώρας πολλαπλασιάζονται σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία αφού ήδη αγγίζουν τα πέντε εκατομμύρια κατοίκους. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία πριν εκατό χρόνια ένας σε κάθε 250 Αυστραλούς δήλωνε άθεος.
Σήμερα ένας στους πέντε δηλώνει άθεος.

Αλλά ακόμα και αυτοί που δηλώνουν θρήσκοι στην πραγματικότητα δεν ακολουθούν με προσήλωση και συστηματικά την θρησκεία τους αλλά περιστασιακά. Σύμφωνα με τα στοιχεία της γενικής απογραφής του 2011 το 25% των Αυστραλών δηλώνει Καθολικοί και το 17% Αγγλικανοί.

- Οι Ορθόδοξοι, στην πλειοψηφία τους Έλληνες, είναι κάτω από 5%.

- Οι μισοί απ' αυτούς που δηλώνουν άθεοι είναι κάτω των 30 ετών.

- Αύξηση παρουσιάζουν οι Μουσουλμάνοι, οι Βουδιστές και οι Ινδουϊστές της χώρας, λόγω της μετανάστευσης.

- Αξίζει να σημειωθεί πως λόγω της αύξησης του αριθμού των άθεων έχουν αυξηθεί και οι πολιτικοί γάμοι. Συγκεκριμένα, 7/10 γάμους που γίνονται στη χώρα είναι πλέον μόνο πολιτικοί.

- Τέλος, οι Χριστιανοί προσφέρουν την περισσότερη εθελοντική εργασία στο κοινωνικό σύνολο, τους ακολουθούν οι άθεοι και στη συνέχεια οι πιστοί άλλων δογμάτων.


Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2013, 04:12