Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι, εξαπέλυσε σφοδρή φραστική επίθεση εναντίον των συνδικάτων εξαιτίας της προσωρινής αναστολής της λειτουργίας του Κολοσσαίου -του εμβληματικού μνημείου της Ρώμης που αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες της ιταλικής πρωτεύουσας- με αποτέλεσμα εκατοντάδες τουρίστες να αναγκαστούν να περιμένουν στην ουρά επί ώρες, ανακοινώνοντας ότι προωθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος μια πράξη νομοθετικού περιεχομένου που αποτρέπει το ενδεχόμενο να επαναληφθεί κάτι τέτοιο.

Οι εργαζόμενοι στο Κολοσσαίο συνεδρίασαν για δυόμισι ώρες χθες το πρωί και κράτησαν κλειστές τις εισόδους του μνημείου έως ότου ολοκλήρωσαν τη συνέλευσή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τόνισαν ότι η απόφασή τους να αναστείλουν τη λειτουργία του μνημείου είναι δικαίωμά τους, ενώ έξω από το Κολοσσαίο επικρατούσε πλήρης σύγχυση, καθώς είχαν αναρτηθεί πινακίδες στα αγγλικά που ενημέρωναν τους τουρίστες πως το μνημείο θα άνοιγε στις 11 μ.μ. αντί για τις 11 π.μ., όπως συνέβη τελικά.

«Δεν θα επιτρέψουμε σε συνδικαλιστές που θέλουν να πλήξουν την Ιταλία να πάρουν όμηρο τον πολιτισμό», ήταν το οργισμένο μήνυμα του Ρέντσι στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, όπου ανήρτησε επίσης μια φωτογραφία που απεικόνιζε τους τουρίστες να σχηματίζουν ουρά έξω από το Κολοσσαίο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης