Πραγματικό κύμα καύσωνα, πλήττει τη νοτιοανατολική Ευρώπη με τις υψηλότερες θερμοκρασίες στην Ευρώπη να καταγράφονται στη Σερβία και στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη. Όπως αναφέρει η κροατική μετεωρολογική ιστοσελίδα «Crometeo.hr», στη Λόζνιτσα, στη δυτική Σερβία, χθες, το θερμόμετρο έδειξε 32 βαθμούς Κελσίου και στις πόλεις Τούζλα και Ζένιτσα της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, 31 βαθμούς Κελσίου.

Θερμοκρασίες που υπερβαίνουν τους 30 βαθμούς Κελσίου κατέγραψαν μετεωρολογικοί σταθμοί στην Κύπρο και στη Γαλλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι υψηλές θερμοκρασίες τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο είναι σπάνιες, αλλά έχουν παρατηρηθεί και στο παρελθόν, αναφέρεται στην ιστοσελίδα.

Ασυνήθιστη ζέστη επικράτησε το τελευταίο δεκαήμερο του Οκτωβρίου και το 2006. Την ίδια χρονιά, στις 24 Οκτωβρίου, στο Βελιγράδι καταγράφηκε θερμοκρασία ρεκόρ, 30 βαθμοί Κελσίου και στις 27 Οκτωβρίου το θερμόμετρο ανέβηκε στους 30 βαθμούς Κελσίου στο Μπίχατς.

Θερμό κύμα έχει παρατηρηθεί και το Νοέμβριο, για παράδειγμα στις 5 Νοεμβρίου του 2008 στη Μάκαρσκα της Κροατίας, στα παράλια της Αδριατικής στις 9 η ώρα το βράδυ η θερμοκρασία ήταν 27 βαθμοί Κελσίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, έως το τέλος του μήνα, σε όλη την περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης, θα επικρατήσουν υψηλές θερμοκρασίες, αλλά δεν θα επαναληφθούν πιθανώς φαινόμενα όπως της Τετάρτης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης