Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε για άλλη μια φορά την Πέμπτη, ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας, Emil Βoc, μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. Είναι η έκτη φορά μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια που ο επικεφαλής της κυβέρνησης καταφέρνει να βγει αλώβητος από πρόταση μομφής της Αντιπολίτευσης.

Συνολικά 209 βουλευτές υποστήριξαν την πρόταση μομφής, 24 λιγότεροι από τον αριθμό που απαιτείται προκειμένου να «πέσει» η κυβέρνηση. Η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε ανήμερα της 22ης επετείου της επανάστασης στη Ρουμανία που οδήγησε στην πτώση του τότε πολιτικού δικτάτορα, Nicolae Ceausescu.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η κυβέρνηση αφαιρεί ένα ακόμη θεμελιώδες δικαίωμα από τον λαό της Ρουμανίας. Αυτό του να μπορούν να ψηφίσουν σε δημοκρατικές εκλογές», είχε επισημάνει στη διάρκεια της ομιλίας του, ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης, Victor Ponta.
Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, το Δημοκρατικό Φιλελεύθερο Κόμμα στο οποίο ηγείται o Emil Boc, συγκεντρώνει μόλις το 18% της πρόθεσης ψήφου, με τα ποσοστά να αναμένεται να μειωθούν εκ νέου μετά τα πρόσφατα μέτρα λιτότητας που αποφάσισε η κυβέρνηση. Αντίθετα, η αντιπολιτευόμενη συμμαχία Σοσιαλδημοκρατικών και Φιλελεύθερων κομμάτων (USL) εμφανίζεται να συγκεντρώνει το 50%.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης