Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και δύο τραυματίστηκαν από επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε σε κεντρική περιοχή της Μελβούρνης, όπως έκανε γνωστό η αστυνομία της Αυστραλίας.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Όπως διακρίνεται σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στα social media, ένας άνδρας με την απειλή μαχαιριού επιτίθεται σε πολίτες και αστυνομικούς, οι οποίοι μετέβησαν επί τόπου έπειτα από κλήση για αυτοκίνητο που είχε πάρει φωτιά στην πολυσύχναστη Μπερκ Στριτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο άνδρας έβαλε φωτιά στο αυτοκίνητό του και τελικά έπεσε στο έδαφος από πυρά αστυνομικών. Ο δράστης συνελήφθη και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, υπό αστυνομική φρούρηση, σε νοσοκομείο.
«Τρεις άνθρωποι μαχαιρώθηκαν. Δυστυχώς, ο ένας από αυτούς είναι νεκρός. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες που να μας κάνουν να συνδέουμε το γεγονός με τρομοκρατική επίθεση» ανέφερε ο επικεφαλής της αστυνομίας, Ντέιβιντ Κλέιτον.

Η υπηρεσία πυροτεχνουργών έχει αποκλείσει το σημείο.

Η φωτιά στο αυτοκίνητο έχει σβηστεί και η μονάδα αντιμετώπισης βομβιστικών περιστατικών ερευνά την περιοχή για να διαπιστώσει ότι είναι ασφαλής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, σε αυτό το στάδιο δεν αναζητούνται άλλοι ύποπτοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Καρέ-καρέ το βίντεο όπου ο δράστης επιτίθεται με μαχαίρι στους αστυνομικούς, με έναν εξ αυτών να τον πυροβολεί σε κοντινή απόσταση:

Πολίτες κατέγραψαν τις κινήσεις του δράστη και τις δημοσίευσαν στα social media. Στο παρακάτω βίντεο διακρίνεται ένας άνδρας που προσπαθεί να βοηθήσει τους αστυνομικούς να εγκλωβίσουν τον ένοπλο χτυπώντας τον με ένα καρότσι από σούπερ μάρκετ.
«Αρχικά η αστυνομία ειδοποιήθηκε για φωτιά σε αυτοκίνητο στην Μπερκ Στριτ. Αστυνομικοί που βρίσκονταν εκεί κοντά ανταποκρίθηκαν στο περιστατικό και, όπως βγήκαν έξω από το όχημά τους, ήρθαν αντιμέτωποι με έναν άνδρα που κρατούσε μαχαίρι και τους απειλούσε» διευκρινίζει η αστυνομία στην ανακοίνωσή της.
«Την ίδια ώρα περαστικοί φώναζαν ότι κάποιοι άνθρωποι από τον κόσμο είχαν μαχαιρωθεί» προσθέτει.

Η στιγμή της σύλληψης του δράστη:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης