Τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε δύο χωριστές επιθέσεις στο βορειοδυτικό Πακιστάν την Κυριακή.

Οι επιθέσεις σημειώθηκαν μετά το θάνατο ενός στελέχους της αλ Κάιντα, του Ίλιας Κασμίρι, από την επίθεση ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους των ΗΠΑ στην περιοχή των φυλών Παστούν στο Νότιο Ουαζιριστάν, στην μεθόριο με το Αφγανιστάν. Μαχητές των πακιστανών ταλιμπάν ορκίστηκαν να εκδικηθούν το θάνατό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια βόμβα εξερράγη σε ένα αρτοποιείο σε μια συνοικία της πόλης Νοουσέρα, σκοτώνοντας 18 ανθρώπους, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

«Έχουμε επιβεβαιώσει 18 νεκρούς», δήλωσε ο Τουρκ Άλι Σαχ, εκπρόσωπος της αστυνομίας στη Νοουσέρα, στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς. Πρόσθεσε ότι άλλοι 35 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την έκρηξη.

Ο Ζακαουλάχ Χαν, τοπικός αξιωματούχος, δήλωσε ότι ο απολογισμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί καθώς πολλοί από τους τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ήταν μια τεράστια έκρηξη. Διέλυσε το αρτοποιείο και ένα εστιατόριο σε κοντινή απόσταση», είπε.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι στο αρτοποιείο ξέσπασε φωτιά μετά από την έκρηξη. «Είδα πολλά απανθρακωμένα πτώματα να κείτονται στο έδαφος… άνθρωποι έκλαιγαν και φώναζαν», είπε ο Αρίφ Νάμπι, ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Μερικές ώρες νωρίτερα άλλη έκρηξη βόμβας, σε στάση λεωφορείου σε προάστιο της Πεσάβαρ, στοίχισε τη ζωή σε έξι ανθρώπους, σύμφωνα με την αστυνομία. Πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν.

Οι πακιστανοί ταλιμπάν μοιάζουν ανεπηρέαστοι από τη σειρά επιχειρήσεων του στρατού εναντίον περιοχών που θεωρούνται προπύργιά τους κι εξαπολύουν επιθέσεις, περιλαμβανομένων επιθέσεων αυτοκτονίας, κατά βούληση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης