Καραμπόλα στην οποία ενεπλάκησαν περίπου 132 αυτοκίνητα και φορτηγά σημειώθηκε εξαιτίας της πυκνής ομίχλης σε αυτοκινητόδρομο στο δυτικό Βέλγιο με αποτέλεσμα τουλάχιστον ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του και τουλάχιστον 67 να τραυματιστούν. Πέντε από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, 11 έχουν τραυματιστεί σοβαρά. Σημειώνεται πάντως, πως πολλά βελγικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για περίπου 50 οχήματα εμπλεκόμενα στο τροχαίο.

Συγκεκριμένα, ο κυβερνήτης της Δυτικής Φλάνδρας Καρλ Ντεκάλιβε δήλωσε ότι ένα άτομο σκοτώθηκε και ότι μεταξύ των τραυματιών πέντε νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, 11 υπέστησαν σοβαρά τραύματα, ενώ 38 τραυματίστηκαν ελαφρά. Ωστόσο, ο Ντιρκ Καρντούν, δήμαρχος της πόλης Ζονεμπέκε – εκεί όπου σημειώθηκε η καραμπόλα και συγκεκριμένα στον αυτοκινητόδρομο Α19 – ανέφερε ότι οι νεκροί είναι δύο, χωρίς όμως ακόμη να επιβεβαιώνεται κάτι τέτοιο από τις αστυνομικές και νοσοκομειακές αρχές της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέλη των σωστικών συνεργείων που έσπευσαν στην περιοχή καταβάλλουν προσπάθειες να απελευθερώσουν τους επιβάτες που έχουν εγκλωβιστεί στα αυτοκίνητά τους, ωστόσο, η ομίχλη καθιστά αδύνατη την επιχείρηση διάσωσης μέσω ελικοπτέρου.

Το περιστατικό, που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης, προκλήθηκε λόγω της πυκνής ομίχλης που επικρατεί στην περιοχή. Η ομίχλη καθιστά τη διάσωσή τους με ελικόπτερο αδύνατη. Ο αυτοκινητόδρομος είναι σπαρμένος με συντρίμμια αυτοκινήτων σε τρία σημεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ










Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά – Ανδρέας Ντίνης
Πηγή: rtl.be/ francetvinfo.fr/ lci.tf1.fr/ 7sur7.be

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης