Οι κυβερνήτες των πολιτειών της Καλιφόρνια, της Νέας Υόρκης και της Ουάσινγκτον, όπως επίσης και 30 δήμαρχοι αμερικανικών πόλεων, περισσότεροι από 80 πρόεδροι πανεπιστημίων και πάνω από 100 επιχειρήσεις, δεσμεύτηκαν να τηρήσουν τη Συμφωνία του Παρισιού παρά την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τις ΗΠΑ.

Ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ, ο οποίος βοηθάει στην εν λόγω προσπάθεια, τόνισε χαρακτηριστικά: «Θα κάνουμε ό,τι θα έκανε η Αμερική εάν είχε παραμείνει στη συμφωνία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με διεθνή Μέσα, οι επιχειρήσεις, οι πολιτείες αλλά επίσης και οι πόλεις μπορούν να επιτύχουν τον στόχο για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 26% σε σχέση με τα επίπεδα του 2005 μέχρι το 2025.

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Τζέρι Μπράουν, ο κυβερνήτης της Ουάσινγκτον, Τζέι Άινσλι, όπως επίσης και ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, απηύθυναν κάλεσμα και σ’ άλλες πολιτείες να προσχωρήσουν στη λεγόμενη Αμερικανική Κλιματική Συμμαχία.

«Ακόμη και εν απουσία της αμερικανικής ηγεσίας, ακόμα κι αν αυτή η κυβέρνηση συγκαταλέγεται σε μια μικρή χούφτα κρατών που απορρίπτουν το μέλλον, είμαι βέβαιος ότι οι πολιτείες, οι πόλεις και οι επιχειρήσεις μας θα βγουν μπροστά και θα οδηγήσουν τον δρόμο για την προστασία των μελλοντικών γενιών του πλανήτη» είπε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Washington Post».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης