Ευθύνη της ουγγρικής κυβέρνησης είναι να ενημερώσει τους πολίτες για τα μεταναστευτικά πλάνα των Βρυξελλών, δήλωσε σήμερα ο Ούγγρος πρωθυπουργός, Βίκτορ Όρμπαν, αγνοώντας τις επικρίσεις που δέχθηκε, γράφει η ιστοσελίδα Politico.

Οι Βρυξέλλες βρίσκονται υπό τον έλεγχο μιας «φιλομεταναστευτικής πλειοψηφίας», είπε ο Όρμπαν κατά την εβδομαδιαία συνέντευξή του στο κρατικό ραδιόφωνο Kossuth Radio, κατηγορώντας ευθέως τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ότι τάσσεται υπέρ της νομιμοποίησης της μετανάστευσης στην Ευρώπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η «ελίτ των Βρυξελλών» δεν είναι συνηθισμένη στην κριτική. Προχώρησε μάλιστα και σε παραλληλισμό με την αυτοκρατορία των Αψβούργων, λέγοντας ότι «δεν είναι δυνατόν να ξεκινάμε μια εκστρατεία σαν να ζούμε στο τέλος του 19ου αιώνα, την εποχή του Φραγκίσκου Ιωσήφ και να λέμε ότι όλα είναι πραγματικά ωραία, όλα είναι πολύ καλά και είμαι ευτυχής με όλα, ενώ μία από τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου εγκαταλείπει την ΕΕ και, στο μεταξύ, εκατομμύρια μεταναστών έχουν εισέλθει στην ΕΕ».

«Γι’ αυτό κάποιος πρέπει να φέρει ευθύνη και η αλήθεια είναι ότι η ευθύνη βαραίνει τους ηγέτες των ευρωπαϊκών θεσμών», είπε ο Όρμπαν, προσθέτοντας ότι «στην εποχή των Σοβιέτ δεν ήταν δυνατόν να μιλήσει κανείς για την κατάσταση. Η κατάσταση δεν είναι καλή», είπε, προειδοποιώντας ότι η μετανάστευση σημαίνει ότι η Ευρώπη δεν θα ανήκει πλέον στους Ευρωπαίους. Ερωτηθείς για την επικείμενη συνεδρίαση του ΕΛΚ την επόμενη εβδομάδα, ο Όρμπαν απάντησε: «ετοιμαζόμαστε» να στηρίξουμε με επιχειρήματα τα σημεία της εκστρατείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης