Σύνταξη: Κώστας Μπετινάκης

Ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς θα συναντηθεί με τον αντικαγκελάριο Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε στην καγκελαρία (12.00 ώρα Ελλάδας) για να συζητήσουν για το μέλλον του, μετέδωσε το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA, επικαλούμενο πηγές που δεν κατονομάζει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αντικαγκελάριος της Αυστρίας Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε θα κάνει μία δήλωση στις 13:00 ώρα Ελλάδος, σύμφωνα με το Κόμμα των Ελευθέρων (FPÖ).

Ο συντηρητικός καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς αποκλείει τη συνέχιση της συνεργασίας με τον αντικαγκελάριο Στράχε, σύμφωνα με δήλωση πηγής του κυβερνητικού συνασπισμού προς το Reuters.

Ο καγκελάριος Κουρτς αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος ο οποίος ηγείται από το Δεκέμβριο του 2017 της κυβέρνησης συνασπισμού του κόμματος του με το Κόμμα των Ελευθέρων, δεν φέρεται διατεθειμένος να συνεχίσει τη συνεργασία με τον αντικαγκελάριο Στράχε, σύμφωνα με πηγή της κυβέρνησης συνασπισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κυβέρνηση συνασπισμού βρίσκεται στο χείλος της κατάρρευσης μετά τη δημοσίευση βίντεο το οποίο κατά τα φαινόμενα δείχνει τον αντικαγκελάριο και αρχηγό του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων (FPÖ ) Στράχε να συζητά με μια γυναίκα που δηλώνει ότι είναι ανιψιά ρώσου ολιγάρχη για παραχώρηση κρατικών συμβάσεων με αντάλλαγμα πολιτική υποστήριξη στο κόμμα του.

Σε μυστική ηχογράφηση του 2017 που δημοσιοποίησε το DER SPIEGEL, ο Αυστριακός Αντικαγκελάριος Heinz-Christian Strache του ακροδεξιού Κόμματος της Ελευθερίας, συζητούσε την επίτευξη συμφωνίας με θεωρούμενο Ρώσο εκατομμυριούχο για να ανταλλάξει τις κρατικές συμβάσεις   υποστήριξη προεκλογικών εκστρατειών.

Το video, που γυρίστηκε κρυφά λίγο πριν από τις εκλογές της Αυστρίας το 2017, δείχνει ότι ο Στράχε συνομιλεί με κάποια γυναίκα που ισχυρίζεται ότι εκπροσωπεί ρώσοεπενδυτή.

Το video αποκαλύπτει σημαντικά ζητήματα που είχαν συζητηθεί. Τίποτα δεν φαινόταν αδύνατο Συζήτησαν τις άδειες χαρτοπαικτικών λεσχών, την πώληση ενός παλιού πολυτελούς ξενοδοχείου, συμβάσεις για την κατασκευή αυτοκινητοδρόμων – όλα αυτά για τον ρώσο επενδυτή. Συζητήθηκε ακόμη και η εξαγορά της Kronen Zeitung, από τις πιο ευρέως κυκλοφορούμενες εφημερίδες της Αυστρίας.

Η ομάδα περιελάμβανε την γυναίκα που υποτίθεται ότι ήταν από τη Ρωσία,  άλλην Αυστριακή με σερβικές ρίζες και μεταπτυχιακό δίπλωμα, και τρεις Αυστριακούς με ενδυμασία αναψυχής.

Εντείνονται οι πληροφορίες για επικείμενη παραίτηση του αντικαγκελάριου της Αυστρίας και αρχηγού του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, πιθανόν σήμερα το μεσημέρι, ως συνέπεια των αποκαλύψεων για τις προεκλογικές συναλλαγές του με ρωσίδα επιχειρηματία, προαναγγέλλει η δημόσια Αυστριακή Ραδιοτηλεόραση σε έκτακτη είδησή της που μετέδωσε στις 10.00 ώρα Ελλάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αυστριακού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΡΑ), ο Στράχε θα γίνει δεκτός στις 12.00 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας στο Μέγαρο της Καγκελαρίας, από τον ομοσπονδιακό καγκελάριο και αρχηγό του Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος ηγείται από το Δεκέμβριο του 2017 της κυβέρνησης συνασπισμού του κόμματος του με το Κόμμα των Ελευθέρων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, DER SPIEGEL

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης