Ο άνδρας ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία της Βρετανίδας βουλευτή Τζο Κοξ μία εβδομάδα πριν από το δημοψήφισμα για το Brexit, είπε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν ότι είναι «πολιτικός ακτιβιστής», όπως κατατέθηκε στη δίκη του.

Η 41χρονη Κοξ, μητέρα δύο μικρών παιδιών και βουλευτής του κεντροαριστερού Εργατικού Κόμματος, υποστηρίκτρια του Bremain, δέχτηκε τρεις πυροβολισμούς και πολλές μαχαιριές μέσα στη μέση του δρόμου στην πόλη Μπίρστολ, στην εκλογική περιφέρειά της, ενώ μετέβαινε σε βιβλιοθήκη για να συναντηθεί με τους ψηφοφόρους της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 53χρονος Τόμας Μέιρ, δράστης της δολοφονίας, αρνείται τις κατηγορίες. Στο δικαστήριο κατατέθηκε ότι επάνω του, τη στιγμή της σύλληψης, βρέθηκαν ένα όπλο, ένα μαχαίρι, ένα σακουλάκι γεμάτο με σφαίρες και ένα φυλλάδιο σχετικό με την εκστρατεία για το Brexit. Οι δύο αστυνομικοί είπαν ότι ο Τ. Μέιρ σήκωσε ψηλά τα χέρια του και είπε: «Εγώ είμαι».

Οι αστυνομικοί Κρεγκ Νίκολς και Τζόναθαν Ράιτ κατέθεσαν επίσης ότι ο ίδιος τούς είπε ότι είχε στην τσέπη του ένα μαχαίρι και ότι το όπλο μάλλον βρισκόταν στο σακίδιό του. «Δήλωσε ότι είναι πολιτικός ακτιβιστής» είπαν.

Ο Σάιμον Ράσελ Φλιντ, δικηγόρος του Μέιρ, αμφισβήτησε την κατάθεση των αστυνομικών, υποστηρίζοντας ότι ο πελάτης του δεν είπε απολύτως τίποτα στην αστυνομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης