Πολιτικός δολοφονείται εν ψυχρώ ενώ ποζάρει για selfie

Πολιτικός δολοφονείται εν ψυχρώ ενώ ποζάρει για selfie
Σοκ προκαλεί το βίντεο που δείχνει τη στιγμή της δολοφονίας ενός Μεξικανού πολιτικού την ώρα που ποζάρει για μια selfie.

Ο Φερνάντο Πουρόν είχε μόλις ολοκληρώσει μια προεκλογική τηλεοπτική διαμάχη με τον βασικό πολιτικό του αντίπαλο στην πόλη Πιέδρας Νέγκρας, όταν ένας οπαδός τού ζήτησε μια selfie.

Τη στιγμή, όμως, που ο Πουρόν ποζάρει μαζί με τον οπαδό του, από πίσω φαίνεται στο βίντεο-ντοκουμέντο να τον πλησιάζει ένας άνδρας που φοράει ένα καπέλο και να τον πυροβολεί εν ψυχρώ μία φορά στο κεφάλι.Ο Πουρόν είναι ο 112ος πολιτικός που δολοφονείται στο Μεξικό από τον Σεπτέμβριο του 2017, οπότε ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία στη χώρα.

Τα κίνητρα του δολοφόνου παραμένουν άγνωστα, αν και ο Πουρόν είχε δεχτεί απειλές για τη ζωή του κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του καμπάνιας, καθώς φέρεται να είχε προκαλέσει τη δυσαρέσκεια της κυρίαρχης εγκληματικής ομάδας στην περιοχή Πιέδρας Νέγκρας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Vanguardia», ο Πουρόν, λίγο πριν δολοφονηθεί, είχε δεσμευτεί για ακόμη μία φορά να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το οργανωμένο έγκλημα.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018, 12:59